Ο καλύτερος συνδυασμός καφέ για μείωση του σακχάρου

Ο καλύτερος συνδυασμός καφέ για μείωση του σακχάρου

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου σας, δοκιμάστε αυτό το hack καφέ.

 

Ο καφές είναι ένα από τα πιο ευρέως καταναλωτικά προϊόντα παγκοσμίως, γνωστός για τις πικρές του νότες, το σκούρο χρώμα και την ελαφρά οξύτητά του. Το ρόφημα περιέχει καφεΐνη, αποτελεί πηγή αντιοξειδωτικών και μπορεί να καταπολεμήσει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες στο σώμα μας. Παράλληλα, προσφέρει έξτρα ενέργεια και μας βοηθά να έχουμε πνευματική διαύγεια. 

 

Παρόλ’ αυτά, το κατά πόσο ενισχύει τον οργανισμό μας, εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων, μεταξύ άλλων, των συστατικών που προσθέτουμε στον καφέ μας σε καθημερινή βάση.  Τα παραδοσιακά γλυκαντικά και τα πρόσθετα καφέ μπορούν να προκαλέσουν σημαντική αύξηση των επιπέδων σακχάρου, κάτι που είναι σημαντικό να γνωρίζουν τόσο οι διαβητικοί όσο και εκείνοι που δεν επιθυμούν να βιώσουν ακραίες αυξομειώσεις των επιπέδων σακχάρου στο αίμα τους.

 

Καλό είναι να γνωρίζετε λοιπόν, πως ακόμη και ο σκέτος καφές μπορεί να προκαλέσει μια ελαφρά αύξηση του σακχάρου για κάποιους. Για τον λόγο αυτό, ο ιδανικός συνδυασμός, συμφωνα με διαιτολόγους και διατροφολόγους είναι το καφές να συνοδεύεται από κολλαγόνο και φυτικές ίνες. Όταν επιλέγετε οποιοδήποτε συστατικό για το ρόφημά σας, βεβαιωθείτε ότι είναι χωρίς ζάχαρη. Έτσι πετυχαίνετε τη ορθότερη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου.

 

Κολλαγόνο

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που υπάρχει σε αφθονία στο σώμα. Ως πηγή πρωτεΐνης, το κολλαγόνο μπορεί επίσης να ωφελήσει το σάκχαρό σας. Μια μελέτη κατέδειξε ότι τα πεπτίδια θαλάσσιου κολλαγόνου βελτίωσαν τον μεταβολισμό της γλυκόζης και την ευαισθησία στην ινσουλίνη σε άτομα με διαβήτη τύπου Β. Γενικά, διαπιστώθηκε ότι η πρωτεΐνη τείνει να επηρεάζει θετικά το σάκχαρο, επιβραδύνοντας την πέψη και την απελευθέρωση του σακχάρου στην κυκλοφορία του αίματος. Το κολλαγόνο είναι ένας τρόπος για να προσθέσετε πρωτεΐνη με σχετικά χαμηλές θερμίδες, που πέραν του σακχάρου έχει πρόσθετα οφέλη για την υγεία.

 

Επειδή όμως όλα τα προϊόντα κολλαγόνου είναι ζωικής προέλευσης, μπορεί να μην είναι μια καλή επιλογή για χορτοφάγους και vegans. Για όσους αναζητούν μια εναλλακτική λύση, η σκόνη πρωτεΐνης μπορεί να έχει παρόμοια επίδραση. Ωστόσο πρέπει να θυμάστε ότι η σκόνη πρωτεΐνης είναι συνήθως υψηλότερη θερμιδικά και είναι πιο πιθανό να έχει πρόσθετη ζάχαρη.

 

Φυτικές ίνες

Εκτός από το κολλαγόνο σας, ένα συμπλήρωμα ινών σε σκόνη μπορεί επίσης να βοηθήσει πολύ στη σταθεροποίηση του σακχάρου. Ενώ οι φυτικές ίνες θεωρούνται μια μορφή υδατάνθρακα, δεν αφομοιώνονται και δεν απορροφώνται όπως άλλοι, γεγονός που συνεπάγεται σταθερά επίπεδα σάκχαρου στο αίμα. Τα περισσότερα ανάλογα συμπληρώματα αποτελούνται κυρίως από διαλυτές φυτικές ίνες, τη μορφή που μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Η εν λόγω μορφή έχει τεκμηριωθεί ότι βοηθά στον έλεγχο της χοληστερόλης, κάτι που μπορεί να ωφελήσει περαιτέρω τα άτομα με διαβήτη.