Μους σοκολάτα με espresso
Ένα δροσερό επιδόρπιο με γεύση σοκολάτας και αρώματα καφέ.
Είναι μια εύκολη μους σοκολάτας που μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε 15 μόλις λεπτά. Με δύο μόνο υλικά χωρίς αυγά και βούτυρο. Αν θέλετε, μπορείτε να την αρωματίσετε με λίγο ρούμι – παλαιωμένο ακόμα καλύτερα – ή με κάποιο κονιάκ. Είναι ένα δροσερό και νόστιμο επιδόρπιο που μπορεί άνετε να κλείσει ένα φιλικό γεύμα ή δείπνο.
Υλικά
200 γραμμ. κουβερτούρα σε κομμάτια
250 ml κρέμα γάκακτος
70 ml espresso
10 ml ρούμι ή κονιάκ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 100ml από την κρέμας γάλακτος. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τον espresso και στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το μείγμα στα μπολ με την σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Σε ένα μίξερ, χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ενώνουμε τα δύο μείγμα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και στο τέλος προσθέτουμε αν θέλουμε το κονιάκ ή το ρούμι. Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για περίπου 3 ώρες. Διακοσμούμε με τριμμένη σοκολάτα.