Πώς να προσθέσετε μπαχαρικά στον καφέ σας
Υπάρχει μια πληθώρα τρόπων για να προσθέσετε μπαχαρικά στον καφέ σας μόλις παρασκευαστεί. Ένα κόλπο, ωστόσο, προϋποθέτει να τα χρησιμοποιήσετε λίγο πριν ξεκινήσετε να τον φτιάχνετε.
Η προσθήκη μπαχαρικών όπως κανέλα, μπαχάρι, γαρύφαλλο κ.α. στο ρόφημά σας είναι αλήθεια πως δεν αποτελεί μια νέα είδηση. Όσοι από εσάς το έχετε τολμήσει, γνωρίζετε όμως ότι πέραν της έξτρα γεύσης, αφήνουν υπολείμματα κόκκων, κάτι που είναι αρκετά δυσάρεστο ως υφή, όταν απολαμβάνετε τον καφέ σας. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσθέτετε μπαχαρικά πριν ξεκινήσετε την παρασκευή.
Αν αλέθετε τους δικούς σας κόκκους, ρίξτε προηγουμένως μερικά μπαχαρικά. Καθώς αλέθετε, θα ενσωματωθούν άψογα. Για όσους παρασκευάζουν χρησιμοποιώντας μια οποιαδήποτε καφετιέρα, γαλλική πρέσα ή άλλη συσκευή, πρέπει να προσθέσουν τα μπαχαρικά στον αλεσμένο καφέ πριν ξεκινήσουν τη λειτουργία της μηχανής ή πριν αρχίσουν τη διαδικασία της παρασκευής. Τα μπαχαρικά, ωστόσο, δεν είναι το μόνο συστατικό που μπορείτε να προσθέσετε στον ρόφημά σας. Εάν αυτό γίνει λίγο πικρό, πρέπει να ρίξετε λίγο αλάτι. Και ένα ακόμα tip: Εάν δεν είστε σίγουροι τι μπαχαρικό να βάλετε, επιλέξτε άφοβα την κανέλα.