Coffee Spritz για δροσερά απογεύματα
Ένα δροσιστικό, εύκολο spritz που συνδυάζει τον καφέ, με το παλαιωμένο ρούμι και το λικέρ πορτοκάλι.
Τα spritz έχουν ενδιαφέρον. Είναι συνήθως ελαφριά αλκοολικά ποτά που μπορούν να καταναλωθούν σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας. Είναι μια ωραία λύση λοιπόν αν κάποιος αναζητά ένα δροσιστικό ποτό και ταυτόχρονα δεν θέλει να καταναλώσει πολύ αλκοόλ. Παρακάτω σας προτείνουμε ένα ευκόλο spitz που παντρεύει τον καφέ φίλτρου με τα μεστά αρώματα και τις γεύσεις ενός παλαιωμένου ρουμιού. Ιδανικά θα πρέπει να επιλέξετε έναν καφέ που να έχει μέτριες οξύτητες εσπεριδοειδών, ισορροπημένο προφίλ, χωρίς να έχει έντονη την παρουσία των ξηρών καρπών αλλά ούτε και τροπικών φρούτων. Μια καλή επιλογή είναι ένας καφές από την Αιθιοπία ή από την Κόστα Ρίκα ή το Περού. Το εν λόγω spritz είναι ένα απολαυστικό ποτό ιδίως για τις απογευματινές ώρες αλλά μπορεί να συνοδέψει και το brunch σας.
Υλικά για δύο spritz
450 ml καφέ φίλτρου
120 ml παλαιωμένο ρούμι
30 ml λικέρ πορτοκαλιού
Φλούδες πορτοκαλιού για το σερβίρισμα
Πάγο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον καφέ κάνοντας μια κρύα εκχύλιση με την μέθοδο pour over. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε cold brew. Σε μια κανάτα ρίχνουμε το ρούμι και το λικέρ ανακατεύοντας καλά και προσθέτουμε τον καφέ αλλά και αρκετό πάγο. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε βάζουμε στα ποτήρια πάγο και μια φλούδα πορτοκαλιού για γαρνίρισμα.