Mια εύκολη lemon tart για απεριόριστη απόλαυση

Mια εύκολη lemon tart για απεριόριστη απόλαυση

Η γεύση και η υφή της, απαράμιλλη: Η lemon tart είναι ένα γλυκό έδεσμα που εξισορροπεί με… μαεστρία την οξύτητα του λεμονιού με τα γλυκά “χαρακτηριστικά” της κρέμας.

 

Η πρώτη καταγεγραμμένη συνταγή lemon tart (ή lemon pie, που έχει μικρές διαφορές, όπως η χρήση ή μη βουτύρου για την παρασκευή) αποδόθηκε στον Αλέξανδρο Frehse, έναν Ελβετό φούρναρη. Υπάρχουν όμως και κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι η βοτανολόγος Emile Campbell-Browne (1830-1925) είχε μια πολύ παρόμοια συνταγή η οποία είχε επινοηθεί από το μαγειρικό προσωπικό του Wigbeth Dorset το 1875.

Δείτε παρακάτω μια εύκολη συνταγή για μια πλούσια σε γεύση και αρώματα lemon pie.

 

Υλικά

  • 250 γραμμ. μπισκότα κανέλας 
  • 125 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη 
  • 2 λεμόνια χυμό και ξύσμα 
  • 3 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια 
  • 100 γραμμ. ζάχαρη 
  • 2 κουταλάκια επιπλέον ζάχαρη 
  • 2 κουταλάκια κοφτά corn flour

 

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, αέρα κατά προτίμηση.
  • Σε κατσαρολάκι, ανακατεύουμε με σύρμα το χυμό, το ξύσμα, τα 100 γραμμ. ζάχαρη και το cornflour.
  • Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  • Μέχρι να κρυώσει λίγο η κρέμα φτιάχνουμε τη βάση. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε σε φόρμα.
  • Ρίχνουμε στο μίγμα λεμονιού τους 3 κρόκους, ανακατεύουμε κι απλώνουμε στη βάση.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή, ρίχνουμε τα 2 κουταλάκια ζάχαρη και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το χτύπημα.
  • Απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
  • Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι η μαρέγκα είναι τραγανή.