SPECIALITY ESPRESSO BAR: Κρουασάν με Σοκολάτα
YΛΙΚΑ: 50 ml νερό, 50 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. σοκολάτα, 70% κακάο, σπιτική ζύµη κρουασάν βουτύρου, 1 αβγό, χτυπηµένο (για το άλειµµ α)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Για να ετοιµάσουµε τις σοκολατένιες ράβδους µε τις οποίες θα γεµίσουµε τα κρουασάν βουτύρου βάζουµε σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, το νερό και τη ζάχαρη, ώσπου να πάρουν βράση. Οταν λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουµε τη σοκολάτα και ανακατεύουµε έως ότου το µείγµα οµογενοποιηθεί. Αποµακρύνουµε από τη φωτιά, βάζουµε το µείγµα σοκολάτας σε κορνέ, το απλώνουµε σχηµατίζοντας µπαστούνια σε µια πιατέλα και τα βάζουµε στο ψυγείο. Ανοίγουµε τη ζύµη των κρουασάν βουτύρου σε λωρίδες. Πάνω σε καθεµιά λωρίδα τοποθετούµε από ένα µπαστουνάκι σοκολάτας και ρολάρουµε. Στρώνουµε τα ταψιά που θα χρησιµοποιήσουµε µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος, βάζουµε τα κρουασάν, τα αλείφουµε µε το αβγό και τα αφήνουµε σε ζεστό περιβάλλον για να φουσκώσουν, µέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Παράλληλα, έχουµε προθερµάνει τον φούρνο στους 180ΟC βαθμούς. Ψήνουµε για 14-16 λεπτά έως ότου πάρουν χρυσαφένιο χρώµα.
SPECIALITY ESPRESSO BAR
A: ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΑΜΟΥ, ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
Τ: 27410 62982
OWNER: Μιχάλης Πιπέρης
ΒΑRISTA: Ειρήνη Νικολάου