Brunch για κάθε γούστο! (II)
Από την Κηφισιά στο κέντρο και τα νότια προάστια, δοκιμάσαμε απολαυστικά πιάτα που απογειώνουν την έννοια του brunch και μπορούν να φτιάξουν με ευκολία τη μέρα μας.
Louiza Athens
Το Louiza έχει ήδη κερδίσει μια θέση στην καρδιά όσων αγαπούν τον Νέο Κόσμο. Το brunch, εδώ, έχει ταυτότητα, καθώς ο Βασίλης Τζίμας έχει δώσει τον καλύτερό του εαυτό με γνώριμα πιάτα που απογειώνονται με σύγχρονα twists. Croque madame με καπνιστό χοιρινό, τηγανητό αβγό, μουστάρδα ντιζόν και μπεσαμέλ, ελληνικός καγιανάς, ομελέτα με απάκι, σπανάκι, μανιτάρια και κατίκι Δομοκού είναι από τις must επιλογές, όπως φυσικά και το club sandwich με κοτόπουλο, ψητό, μπέικον, ντομάτα, iceberg και μαγιονέζα. Brunch χωρίς pancakes και burger… δεν γίνεται! Pancakes με ποσέ αβγό, τσορίθο Δράμας, καραμελωμένο κρεμμύδι και hollandaise, και hamburger με μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, ντομάτα, κρεμμύδια καραμελωμένα, cheddar, μπέικον και μαγιονέζα με τρούφα μάς στέλνουν… στον έβδομο ουρανό!
INFO
Σφιγγός 13, Αθήνα, τηλ. 210 92 18 120
Το Λοκάλι
Coffee και brunch lovers τούτου του κόσμου… ενωνόμαστε για μια φανταστική εμπειρία στο «Λοκάλι»! Αν ανήκεις όμως στη μικρή κατηγορία εκείνων που δεν έχουν επισκεφθεί ακόμη αυτό το hot spot, ήρθε η ώρα να βρεις έναν ακόμη λόγο να τρέξεις. Στο λατρεμένο στέκι της οδού Σαρρή, με την κατάφυτη αυλή και την άριστη εξυπηρέτηση, δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρει κάποιος ένα πιάτο για brunch που θα τον ξετρελάνει. Καγιανάς µε λουκάνικο, φρέσκια ντοµάτα, ελαιόλαδο, ρίγανη, ξύγαλο και λαδόψωμο, αβγά σοτέ µε τριµµένη μυζήθρα, πάπρικα και κυδωνάτες διπλοµαγειρεµένες πατάτες, τυροπιτάκια τρίγωνα µε καπνιστό Μετσοβόνε, φέτα, θυµαρίσιο µέλι και σουσάµι μάς περιμένουν λαχταριστά και ζεστά. Ειδική μνεία πρέπει να κάνουμε στο πεϊνιρλί µε αβγό ποσέ, κασέρι, σάλτσα ντοµάτα, πάπρικα και πιπεριές, αλλά και στο carrot cake, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουμε!
INFO
Σαρρή 44, Αθήνα, τηλ. 690 610 3005
Nice n Easy
Το πρώτο Nice n Easy στο Κολωνάκι άνοιξε το 2008, δίνοντας σάρκα και οστά στο όραμα των εμπνευστών του, Δημήτρη Χριστοφορίδη και Χρήστου Αθανασιάδη, που φιλοδοξούσαν να δημιουργήσουν έναν οικείο και ζεστό χώρο στο κέντρο της Αθήνας, όπου τον πρώτο λόγο θα είχαν οι healthy gourmet επιλογές, φτιαγμένες από τις πιο αγνές βιολογικές πρώτες ύλες, που θα έφερναν στο μυαλό των επισκεπτών τις γεύσεις των παιδικών τους χρόνων. Ακόμη κι αν από την πρώτη εκείνη γνωριμία των Αθηναίων με το healthy eating έχει περάσει καιρός, το Nice n Easy, στην οδό Ομήρου 60, παραμένει πιστό στις αρχές του, καλωσορίζοντας παλιούς και νέους γνώριμους και καλώντας τους να εξερευνήσουν αγαπημένες μεσογειακές συνταγές μέσα από ένα μοντέρνο πρίσμα, signature dishes με προϊόντα εποχής και συστατικά υψηλής διατροφικής αξίας, καθώς και vegetarian και gluten-free επιλογές. Οι επιλογές για brunch πολλές, όμως εμείς ήδη έχουμε τις αγαπημένες μας. Ποσέ αβγά, καπνιστός σολομός, milk bread, hollandaise σως, μεγάλη ποικιλία από ομελέτες, avocado toast με μοσχαρίσιο ζαμπόν Μακεδονίας, ανθότυρο και προζυμένιο ψωμί, σάντουιτς από προζυμένιο ψωμί με καπνιστό σολομό, τυρί κρέμα αρωματισμένο με χρένο, μαρούλι και σχοινόπρασο, κερδίζουν τις γαστριμαργικές εντυπώσεις.
INFO
Ομήρου 60, Αθήνα, τηλ. 210 36 17 201