Θρίαμβος της Bazzara Caffè στα Luxury Food & Beverage Quality Awards

Θρίαμβος της Bazzara Caffè στα Luxury Food & Beverage Quality Awards

με τα νέα πολυτελή μείγματα Panarabica

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Bazzara κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Selection Coffee», ένα βραβείο που απονέμεται από haute cuisine σεφ στα Luxury Food & Beverage Quality Awards 2024.

 

Η Bazzara Caffè, η διάσημη εταιρεία roasting με έδρα την Τεργέστη, βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στα φημισμένα Luxury Food & Beverage Quality Awards 2024. Η κριτική επιτροπή, που αποτελείται από μερικούς από τους πιο διάσημους Ιταλούς σεφ συμπεριλαμβανομένων των Alessandro Pipero, Andrea Berton, Davide Caranchini, Enrico Cerea, Fabrizio Albini, Francesco Sarno, Gennaro Esposito, Gian Piero Vivalda, Giancarlo Morelli, Giuseppe d’Errico, Isa Mazzocchi, Mauro Elli, Paola Pentinotti, και Τheo Penati, επέλεξε να αναγνωρίσει την υπεροχή της σειράς χαρμανιών πολυτελείας Panarabica ως την καλύτερη επιλογή καφέ σε ένα πλαίσιο συμμετοχών από εταιρείες καφέ από ολόκληρη τη χώρα.

 

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της Golosaria Milano, μιας διάσημης έκθεσης που παρουσιάζει τα καλύτερα ιταλικά τρόφιμα και ποτά.

 

Πολυτελή μείγματα Panarabica από τη Bazzara: Ένα ταξίδι αισθήσεων σε 3 ηπείρους

 

Η σειρά Panarabica βραβεύτηκε για τα τρία μείγματα 100% Arabica τα οποία, στην εκλεπτυσμένη πολυπλοκότητά τους, προσφέρουν έναν πετυχημένο συνδυασμό ισορροπίας και αντιθέσεων στο κύπελλο, με βάση τον πλούτο τριών ηπείρων. Κάθε στάδιο αυτής της εξαιρετικής περιπέτειας αποκαλύπτει εξαιρετικά αρώματα και γεύσεις που ανακατεύονται μεταξύ τους σαν μια χαρτογραφική διαδρομή, διασχίζοντας πρώτα τα εδάφη της Αμερικής από τον Βορρά στον Νότο, μετά στην καρδιά του λίκνου της ανθρωπότητας και τελικά διεισδύουν τις αρχαίες ασιατικές παραδόσεις.

Panamericana: Αποτυπώνει την αξία ενός μείγματος που ταξιδεύει σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο. Χάρη στα έντεκα Arabica είδη κόκκου που χρησιμοποιούνται, νότες εξωτικών φρούτων και πολτού κακάο αναμειγνύονται με νότες ζαχαροπλαστικής, προσφέροντας μια γλυκιά και ισορροπημένη γεύση.

 

Panafricana: Περικλείει την ουσία της αφρικανικής ηπείρου σε ένα ενιαίο μείγμα. Από τις ορυκτές νότες των αφρικανικών εδαφών, αναδύονται νότες εσπεριδοειδών και κρασιού, “προδίδοντας” μια ανεπανάληπτη γεύση.

 

Panasiatica: Από ένα ταξίδι στην αρχαία διαδρομή των μπαχαρικών, γεννιέται ένα μείγμα με παχύρευστο σώμα που συμφιλιώνεται με τις τολμηρές νότες των κορυφών του Νεπάλ και τους καρπούς των ινδονησιακών δασών, με ένα πιπεράτο φινίρισμα που εκπλήσσει ευχάριστα κάθε γευσιγνώστη.

 

Αυτό το αισθητηριακό ταξίδι σχεδιάστηκε από τον Marco Bazzara, Quality Manager, Q-grader και Academy Director της Bazzara Academy, σε μια διαδικασία που χρειάστηκε χρόνια για να βαθμονομήσει τέλεια τα προφίλ αυτών των πολύπλοκων συνταγών. Αποτέλεσμα είναι ένα πραγματικά εκλεπτυσμένο προϊόν. «Η επιλογή των καλύτερων ποικιλιών Arabica γίνεται με βάση την τεχνογνωσία σημαντικών εταιρειών του κλάδου που εργάζονται μαζί μας», ανέφερε ο Marco Bazzara.

 

Luxury Food & Beverage Quality Awards 2024

 

Το διάσημο βραβείο που δόθηκε από τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Mauro Elli από το εστιατόριο Il Cantuccio, παρέλαβαν η Cristina Gallo, Brand Manager, και ο Adriano Rosso, Art Director στη Bazzara Caffè. «Αυτή η αναγνώριση για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι μια τεράστια ικανοποίηση για ολόκληρη την ομάδα, ειδικά λάνει κάποιος υπόψη ότι πρόκειται για μια νέα σειρά ποικιλιών που κυκλοφόρησε μόλις τον Οκτώβριο του 2023», ανέφερε η Cristina Gallo. «Το κύρος του τίτλου ενισχύεται από τα μεγάλα ονόματα των σεφ της κριτικής επιτροπής – που σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητοι – και είναι μια σημαντική επιβεβαίωση για εμάς ότι η σειρά Bazzara Luxury Blends, που αποτελείται από τα τρία Panarabica και το μείγμα Dodicigrancru , που βραβεύτηκε πέρυσι,χαίρει της εκτίμησης που επιθυμούσαμε» πρόσθεσε.

 

«Ο ιδανικός μας πελάτης είναι ένας καταναλωτής υψηλού επιπέδου: ένα εκλεπτυσμένο άτομο, ικανό να εκτιμήσει τόσο την ποιότητα του προϊόντος όσο και την κομψότητα με την οποία παρουσιάζεται», είπε ο Adriano Rosso. «Στον κόσμο της πολυτέλειας και της υψηλής γαστρονομίας, στόχος είναι να δημιουργηθεί μια αληθινή εμπειρία σχεδιασμένη για να καταπλήξει τον καταναλωτή. Επομένως, ο στόχος μας, όταν κάποιος γεύεται έναν καφέ Bazzara, είναι να του χαρίσουμε μια στιγμή pure χαράς, που ua χαρακτηρίζεται ως ‘μικρή καθημερινή πολυτέλεια’ και αυτό το βραβείο είναι απόδειξη ότι είμαστε στο σωστό δρόμο» πρόσθεσε.

 

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, τα καλύτερα προϊόντα υψηλής ποιότητας χωρίστηκαν σε 11 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου, φυσικά, του selection coffee. Όλα τα προϊόντα δοκιμάστηκαν και κρίθηκαν από μια υψηλού κύρους κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από σεφ και επαγγελματίες του κλάδου της υψηλής γαστρονομίας. Η σειρά Panarabica επιλέχθηκε ως το καλύτερο προϊόν στην κατηγορία της ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα διάσημων ιταλικών καφέδων, εδραιώνοντας περαιτέρω τη φήμη της Bazzara στον τομέα του καφέ αριστείας παγκοσμίως.