Τiramisu latte
Αν είστε λάτρης του καφέ και του τιραμισού, αυτό το latte τιραμισού είναι το ρόφημα των ονείρων σας. Δεν είναι πολύ γλυκό αλλά είναι τέλεια αρωματισμένο, με σκόνη κακάο και κρέμα μασκαρπόνε.
Συστατικά:
Espresso: 1 διπλό σφηνάκι για 180-235 ml γάλα. Ένα μέτριο roasting είναι ιδανικό, επιτρέποντας την προσθήκη λιγότερης ζάχαρης.
Σκόνη κακάο: βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε σκόνη κακάο, χωρίς ζάχαρη. Φυσικό ή ολλανδικό επεξεργασμένο είναι ό,τι χρειάζεστε
Ζάχαρη: Χρειάζεται μόνο 1 κουταλάκι του γλυκού ακατέργαστη ζάχαρη για άφρισμα με το γάλα. Αν θέλετε πιο γλυκό, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη ζάχαρη.
Γάλα: Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος γάλακτος. Προτείνουμε γάλα 2% ή πλήρες σε λιπαρά για καλύτερο αφρό
Βανίλια: ½ κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας, δίνει στο γάλα περισσότερη γεύση. Η πάστα από κόκκους βανίλιας ή το τεχνητό εκχύλισμα επίσης λειτουργούν.
Μασκαρπόνε: Το μασκαρπόνε είναι το τυρί που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την παρασκευή κέικ τιραμισού. Είναι παρόμοιο με το τυρί κρέμα, αλλά έχει υψηλότερο ποσοστό λίπους, καθιστώντας το ακόμα πιο κρεμώδες. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα είναι εξίσου καλό.
Heavy Cream: Η βαριά κρέμα ή η σαντιγί ταιριάζει “γάντι σε αυτή τη συνταγή. Ανακατεύουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και μασκαρπόνε να γίνει αφρός ή τη χτυπάμε λίγο ακόμα για να γίνει σαντιγί.
Εκτέλεση
Φτιάξτε εσπρέσο σε μηχανή. Συνδυάστε τον με τη σκόνη κακάο. Αφρίζετε το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε το γάλα πάνω από τον εσπρέσο.
Φτιάχνετε την κρέμα μασκαρπόνε τοποθετώντας το τυρί μασκαρπόνε, τη heavy cream και την άχνη σε ένα δοχείο με καπάκι. Ανακινήστε το δυνατά, είτε μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές είτε όταν σχηματιστούν δύσκαμπτες κορυφές. Όταν το μείγμα είναι πιο απαλό, αναμειγνύεται με το γάλα λίγο καλύτερα και καταναλώνεται πιο εύκολα.
Τέλος ρίχνετε την κρέμα πάνω από το γάλα και πασπαλίζετε με λίγη ακόμα σκόνη κακάο.