Limited edition project by Kawacom
Η αναζήτηση ποιοτικών καφέδων δεν σταματά ποτέ για την Kawacom. Ταξιδεύουμε και δοκιμάζουμε συνεχώς από όλες τις χώρες καλλιέργειας καφέ μοναδικές ποικιλίες.
Μοναδικές ποικιλίες
Αυτό ακριβώς είναι η σειρά Limited Edition. Η συγκεκριμένη προσέγγιση εκφράζει την κουλτούρα και το όραμα που έχουμε ως εταιρεία ώστε να βρίσκουμε εκλεκτούς καφέδες, υψηλής ποιότητας.
Οι Limited Edition καφέδες της Kawa Coffees είναι αποτέλεσμα αυστηρών κανόνων συγκομιδής, νέων μοντέλων επεξεργασίας και ξήρανσης του καφέ, δημιουργώντας ιδιαίτερα προφίλ και γεύσεις.
Κλίμα
Καλλιεργούνται σε μια έκταση 9.000 στρεμμάτων, στην προστατευόμενη περιοχή στα όρη Mantiquieira της φάρμας Ipanema, σε ένα αιωνόβιο αγρόκτημα με 32 λόφους και υψόμετρο από 1.000 έως 1.310 μέτρα, με γόνιμα, αργιλώδη εδάφη.
Το κλίμα στην οροσειρά Mantiquieira είναι ήπιο υποτροπικό, με σταθερή συχνότητα βροχοπτώσεων, που ανέρχεται σε 1.550 χιλιοστά το έτος, και γόνιμο, αργιλώδες έδαφος. Οι συνθήκες αυτές, σε συνδυασμό με τις διαφορετικές όψεις του ήλιου, είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την παραγωγή εξαιρετικών ποικιλιών Yellow Bourbon, Yellow Catuai και Red Acaia.
Οι μελέτες που διεξήγαγε η Ipanema, και διήρκεσαν περισσότερο από μία δεκαετία, απέδειξαν ότι τα αποτελέσματα αυτής της πρωτοποριακής προσέγγισης κατάφεραν να αποδώσουν τα μοναδικά και με μεγάλη ποικιλία χαρακτηριστικά του ιδιαίτερου αυτού εδάφους.
Premier Cru Project
Επιπλέον, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για το Premier Cru Project είναι τελευταίας τεχνολογίας και αναπτύχθηκε ειδικά γι’ αυτό από μηχανικούς της Ipanema και του Κολομβιανού κατασκευαστή JM Estrada, που συνεργάστηκαν για περισσότερα από τρία χρόνια. Για να μειωθεί η χρήση φυσικών πόρων επιλέχθηκαν τρία στάδια καθαρισμού, ένα σύστημα ταξινόμησης χρωμάτων, πιο αποτελεσματικό για τον διαχωρισμό διαφορετικών τύπων κερασιών καφέ και την ωρίμανσή τους, και, φυσικά, εξοπλισμός από ανοξείδωτο χάλυβα.
Για τις απαιτήσεις αυτού του project η Ipanema δημιούργησε το Κέντρο Παρακολούθησης Περιβάλλοντος (Environment Monitoring Center). Είναι ένα κέντρο διαχείρισης, ανάλυσης και παρακολούθησης παραγόντων που σχετίζονται με το νερό, το έδαφος, τη βλάστηση, το κλίμα και τα υπολείμματα. Απώτερος σκοπός είναι να επιτευχθεί η ισορροπία μεταξύ των συστημάτων γεωργικής παραγωγής και της διατήρησης των φυσικών πόρων. Γι’ αυτό και η Ipanema έχει δημιουργήσει και αναπτύσσει συνεχώς οκτώ επιπλέον project-κέντρα, που επικεντρώνονται σε δύο βασικές γραμμές δράσης: την έρευνα για τα συστήματα παραγωγής και το πρόγραμμα εργοστασίων νερού.
Aπό το Coffee&Brunch Magazine