Coffee break: Μια από τις πιο παραγωγικές στιγμές της εργασιακής ρουτίνας!

Coffee break: Μια από τις πιο παραγωγικές στιγμές της εργασιακής ρουτίνας!

Ως λάτρεις του καφέ, πιστεύουμε ακράδαντα στη μεγάλη σημασία που έχει το coffee break κατά τη διάρκεια της εργασίας.

 

Ο καφές στον εργασιακό χώρο αποτελεί μια τελετουργία και μια ευκαιρία διακοπής από τη δουλειά για να κάνουμε τον απολογισμό μας. Αυτές οι παύσεις από την εργασία αποτελούν εν δυνάμει τις πιο παραγωγικές στιγμές του χρόνου εργασίας, για πολλούς λόγους.

 

Αναλογιστείτε ότι μόλις προσληφθήκατε σε μια δουλειά. Τούτο συνεπάγεται ένα νέο περιβάλλον, νέα καθήκοντα και υποχρεώσεις, νέοι συνάδελφοι με εμπειρία, πολύ εκ των οποίων είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν.

To coffee break σε έναν νέο χώρο εργασίας αποτελεί σημαντικό κομμάτι για το μέλλον του εργασιακού σας βίου στον χώρο αυτό. Ακόμη κι όταν δεν έχετε κάνει γνωριμίες, μπορείτε να καθίσετε σε μία γωνία, να αφουγκραστείτε, να λάβετε μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για τη φύση της δουλειάς, τα καθήκοντα κάθε τομέα, τις αντιδράσεις των έμπειρων στελεχών σε κάθε έκτακτο συμβάν και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

 

Σε πρώτη φάση, για ό,τι ζήτημα προκύψει που άπτεται στη δική σας αρμοδιότητα θα ξέρετε πού να απευθυνθείτε. Σιγά – σιγά θα κάνετε γνωριμίες και θα αποκτήσετε οικειότητα με πολλούς από τους συναδέλφους σας που θα σας προσφέρουν απλόχερα τις γνώσεις τους.

 

Όταν πια θα μπείτε στην λίστα των έμπειρων στελεχών – εργαζομένων, το διάλλειμμα για καφέ θα είναι εξίσου σημαντικό. Εξάλλου εξ ορισμού το coffee break είναι μια διακοπή από την καθημερινή ρουτίνα δουλειάς, μία παύση για τόνωση, ανασύνταξη αλλά και κοινωνικοποίηση. Όποιο πρόβλημα και εάν αντιμετωπίζετε στη δουλειά σας, θα διαπιστώσετε ότι επιστρέφοντας από ένα διάλλειμμα για καφέ, τίποτα δεν είναι ανυπέρβλητο: Όλα τα ζητήματα έχουν μια λύση, όταν έχετε διαύγεια, έμπενυση και κοιτάζετε μια μεγάλη πρόκληση με νέα οπτική. Κλειδί για όλα αυτά είναι η αποστασιοποίηση, έστω και για λίγα λεπτά, από την εργασιακή ρουτίνα.

 

Μην ξεχνάτε λοιπόν να δίνετε στον εαυτό σας λίγα λεπτά μέσα στη μέρα ώστε να ανασυνταχθεί, να αφομιώσει την πληροφορία που έχει λάβει καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, παρέα με τον αγαπημένο σας καφέ.

 

Τότε θα διαπιστώ σετε ότι η αποδοτικότητά σας θα εκτιναχθεί και καθημερινά θα πετυχένετε μικρούς στόχους που μέχρι πρότινος σας φαίνονταν άφθαστοι!

 

Διαβάστε επίσης:

 

Η ιστορία του coffee break