Preliminary Coffee Championships 2025 by Monin

Preliminary Coffee Championships 2025 by Monin

Για 3 συνεχόμενη  ο SCA Greece, θέλοντας να διευρύνει τα μέλη και τις δράσεις του σε όλη την Ελλάδα, διοργανώνει Περιφερειακά Πρωταθλήματα Καφέ (Preliminary Coffee Championships) ώστε οι νικητές που θα αναδειχθούν από τις τέσσερις βασικές Περιφέρειες της Ελλάδας και οι καλύτεροι 12 συνολικά από όλες τις περιφέρειες (Αττική, Βόρεια Ελλάδα, Πελοπόννησο και Κρήτη) να λάβουν μέρος στους τελικούς των Πρωταθλημάτων Καφέ | Barista, Brewers Cup | που θα διεξαχθούν στην έκθεση HORECA, 7-10/2/2025.

 

Στόχος είναι η ενδυνάμωση του κλάδου, αναπτύσσοντας ένα περιφερειακό δίκτυο προβολής σε όλη την Ελλάδα, προσελκύοντας νέους barista.  Η διοργάνωση των περιφερειακών πρωταθλημάτων θα γίνει υπό την αιγίδα του SCA GREECE και θα συμμετέχουν καταρτισμένοι και πιστοποιημένοι κριτές από την Ελλάδα. Τα περιφερειακά πρωταθλήματα θα διεξαχθούν σε χώρους και τοποθεσίες σύμφωνα με τις προδιαγραφές των παγκόσμιων πρωταθλημάτων καφέ -World Coffee Events.

 

Τα Preliminary Coffee Championships των Περιφερειών Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης και Δωδεκανήσων θα διεξαχθούν στην Αθήνα και της Περιφέρειας  Βόρειας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη.

 

Για να αναγνωριστεί το πρωτάθλημα της κάθε περιφέρειας θα πρέπει να συμπληρωθεί ο αριθμός των 6 διαγωνιζομένων. Σε αντίθετη περίπτωση οι διαγωνιζόμενοι μεταφέρονται στη περιφέρεια Αττικής.

 

Οι διαγωνιζόμενοι δεν είναι υποχρεωτικό να είναι ενεργά μέλη του SCA.

 

Η επιλογή του διαγωνιζόμενου για την Περιφέρεια θα γίνει βάσει του μόνιμου τόπου εργασίας (προσκόμιση αποδεικτικού κατοικίας του τελευταίου 6μηνου). Οι Έλληνες διαγωνιζόμενοι από το εξωτερικό θα διαγωνιστούν στην Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

 

Οι βαθμολογίες όλων των διαγωνιζόμενων θα μπουν σε ένα συνολικό ranking, από το οποίο οι 12 πρώτοι, με την υψηλότερη βαθμολογία, θα περάσουν στους τελικούς της HORECA 2025.
Ημερομηνίες διεξαγωγής πρωταθλημάτων:

 

ΑΘΗΝΑ:  16 και 17 ΝΟΕΜΡΒΙΟΥ 2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:  7 και 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2024
Η ολοκλήρωση των εγγραφών θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί έως τις:

 

ΑΘΗΝΑ: 11 ΝΟΕΜΡΒΙΟΥ 2024
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 30 ΝΟΕΜΡΒΙΟΥ 2024

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες