Ιστορίες και τραγούδια που υμνούν τον καφέ!

Ιστορίες και τραγούδια που υμνούν τον καφέ!

Tα καλύτερα τραγούδια με αναφορές στο αγαπημένο μας ρόφημα!

 

Μπορεί το «Espresso» της Sabrina Carpenter να αποτέλεσε το απόλυτο hit toυ καλοκαιριού, ωστόσο το λατρεμένο ρόφημα έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για δεκάδες καλλιτέχνες της μουσικής σκηνής! Το «Espresso» λοιπόν, μας ταξιδεύει στις ακτές του Ειρηνικού, στον δρόμο προς το Μαλιμπού, με ένα υπέροχο κάμπριο, και εμείς φαντασιωνόμαστε να το οδηγούμε ξέγνοιαστοι, φορώντας γυαλιά ηλίου και ανάλφρα καλοκαιρινά ρούχα.

 

 

Από την άλλη υπάρχει το “The Coffee Song“ του Φρανκ Σινάτρα που ήδη από το 1946, που κυκλοφορεί, ο καλλιτέχνης μας ταξίδευε στη Βραζιλία, στους ρυθμούς Samba αλλά και στην αμερικανική Big Band Jazz.

 

 

Ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές σόουλ όλων των εποχών χάρισε στον κόσμο ένα μοναδικά περίπλοκο τραγούδι που μιλά για τον καφέ. Διαβάζοντας τους στίχους το τραγούδι ζωγραφίζει ένα πορτρέτο ρομαντικής ευδαιμονίας, στο οποίο ο αφηγητής βρήκε τελικά την αληθινή αγάπη αφού την έψαχνε σε όλη του τη ζωή. Ο καφές χρησιμοποιείται στο τραγούδι για να δηλώσει ότι το ζευγάρι επιθυμεί να έχει καθαρό μυαλό και να κάνει τις σωστές επιλογές στη ζωή του.

 

 

Οι Βρετανοί new-wavers Squeeze me το “Black Coffee In Bed” ανακαλούν στη μνήμη τους παλιές καλές εποχές,και θυμίζουν πως το παν είναι να γιορτάζεις τις μικρές απολαύσεις που κάνουν τη ζωή να αξίζει.

 

Τέλος, το τέταρτο κομμάτι της σημαντικής επιτυχίας της Chapell Roan “The Rise and Fall of a Midwest Princess” είναι η πρώτη μετατόπιση από τη φρενήρη, ακατάστατη dance-pop του άλμπουμ σε μια απαλή μπαλάντα με πιάνο. Το τραγούδι μιλά για μια ακατάστατη σχέση “on/off”. «Θα σε συναντήσω για καφέ, μόνο για καφέ / Πουθενά αλλού δεν είναι ασφαλές, κάθε μέρος οδηγεί πίσω…» είναι η επαναλαμβανόμενη φράση της Roan για τον αγαπημένο της, με τον οποίο μοιράζεται μια περίπλοκη και οδυνηρή ιστορία.