O “βρώμικος καφές” κερδίζει τη γενιά Gen Z

O “βρώμικος καφές” κερδίζει τη γενιά Gen Z

Ο κόσμος του specialty καφέ είναι πάντα σε επιφυλακή,προκειμένου να ανακαλύψει το next big thing

 

Είτε πρόκειται για ένα νέο gadget barista, είτε για την πιο πρόσφατη προηγμένη μέθοδο επεξεργασίας ή μια αποκλειστική ποικιλία, υπάρχει μια ατέρμονη κλίση προς την καινοτομία. Τα signature ροφήματα φυσικά δεν αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα.

 

O Dirty Coffee – ένα ρόφημα που παρασκευάζεται ρίχνοντας ένα σφηνάκι εσπρέσο πάνω από κρύο γάλα – είναι ένα τρανό παράδειγμα. Τα ξεχωριστά στρώματά του δημιουργούν αντίθετες υφές και θερμοκρασίες για να προσφέρουν έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο απόλαυσης του εσπρέσο, επιτρέποντας στα coffee shops να αξιοποιήσουν τις νέες τάσεις.

 

Ο ζεστός, φρεσκοεκχυλισμένος εσπρέσο προστίθεται προσεκτικά σε κρύο, πλήρες γάλα για να δημιουργήσει ένα μικρό ρόφημα με έντονη γεύση καφέ και κρεμώδη αίσθηση στο στόμα. Ανάλογα με τη συνταγή, μπορείτε επίσης να προσθέσετε κρέμα για να βελτιώσετε περαιτέρω την υφή και τη γεύση.

 

Με τις ξεχωριστές στρώσεις του και την ενισχυμένη γλυκύτητα και κρεμώδη υφή, το Dirty Coffee έχει αναδειχθεί ως ένας τρόπος για τους καταναλωτές να απολαύσουν τον εσπρέσο με νέους, και μερικές φορές πιο γευστικούς τρόπους.

 

Πώς το ρόφημα κατακτά την Ευρώπη και τη Gen Z

 

Καθώς η επιθυμία της Gen Z γενιάς για social media-worthy καφέ διογκώνεται, το Dirty Coffee έχει κάνει πιο έντονη την εμφάνισή του στα μενού των ευρωπαϊκών καφέ τα τελευταία χρόνια.

 

Μιλώντας στο erfectdailygrind.com η Marta Sidrow και ο Andrzej Banach, συνιδιοκτήτες της Dobra Materia στη Βαρσοβία της Πολωνίας, που ήταν από τους πρώτους που σέρβιραν το Dirty Coffee στην Ευρώπη ανέφεραν: «E;inaι κάτι ανάμεσα σε καφέ και επιδόρπιο, επομένως λειτουργεί καλά για άτομα που προτιμούν πιο απολαυστικές και πιο γλυκές γεύσεις», λένε. “Σίγουρα τραβάει και την προσοχή σας, επομένως είναι μια ξεχωριστή επιλογή μενού.

 

Καθώς ο «δακτύλιος» του εσπρέσο κατεβαίνει αργά στο γάλα, η χρωματική αντίθεση δημιουργεί ένα οπτικά ελκυστικό ρόφημα που προσθέτει πόντους σε αυτή την αισθητηριακή εμπειρία”.