Σπάει ρεκόρ η illycaffè

Σπάει ρεκόρ η illycaffè

Η illycaffè πέτυχε οργανική αύξηση εσόδων σε όλες τις μεγάλες αγορές παγκοσμίως κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2024, με επικεφαλής τις ισχυρές πωλήσεις Horeca και ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ.

 

Η εταιρεία με έδρα την Τεργέστη σημείωσε αύξηση εσόδων 4% σε ετήσια βάση το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2024, φτάνοντας τα 289,1 εκατομμύρια ευρώ (312,8 εκατομμύρια δολάρια), με το EBITDA να αυξάνεται κατά 26% στα 46,2 εκατομμύρια ευρώ (50 εκατομμύρια δολάρια). Τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν από έτος σε έτος κατά τη διάρκεια της περιόδου από 6,4 εκατ. ευρώ (6,9 εκατ. δολάρια) σε 13,6 εκατ. ευρώ (14,7 εκατ. δολάρια).

 

Οι ΗΠΑ, μια βασική αναπτυσσόμενη αγορά για την illycaffè μαζί με την Κίνα, πέτυχαν αύξηση εσόδων 11% σε ετήσια βάση, με υψηλότερες πωλήσεις στα κανάλια κατ’ οίκον, ηλεκτρονικού εμπορίου και Horeca. Η illycaffè ανέφερε επίσης αύξηση των πωλήσεων από έτος σε έτος σε όλη την Ευρώπη με την Ισπανία να παρουσιάζει αύξηση κατά 21% και την εγχώρια αγορά της Ιταλίας κατά 5%.

 

«Κλείσαμε το πρώτο εξάμηνο του 2024 με διψήφια αύξηση σε όλους τους δείκτες κερδοφορίας, με γνώμονα την οργανική, βιώσιμη και κερδοφόρα ανάπτυξη σε όλες τις μεγάλες αγορές. Παρά το περίπλοκο μακροοικονομικό περιβάλλον και τη συνεχιζόμενη αστάθεια και τις ανοδικές τάσεις στις τιμές των πρώτων υλών, τα αποτελέσματά μας μας επιτρέπουν να προσεγγίσουμε με σιγουριά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και να συνεχίσουμε τις επενδύσεις μας σε βιώσιμη καινοτομία και αυξημένη παραγωγική ικανότητα», δήλωσε η Cristina Scocchia, CEO της illycaffè.

 

Ο πιστοποιημένος από την B Corp roaster καφέ προβλέπει ότι τα έσοδα και η κερδοφορία θα αυξηθούν περαιτέρω το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Η illycaffè πέτυχε 595,1 εκατομμύρια ευρώ (644 εκατομμύρια δολάρια) σε έσοδα και 92,8 εκατομμύρια ευρώ (100,4 εκατομμύρια δολάρια) σε EBITDA το 2023.