Τα… παπούτσια του barista (και όχι μόνο)

Τα… παπούτσια του barista (και όχι μόνο)

Yπάρχουν κάποια επαγγέλματα που απαιτούν ατελειωτες ώρες ορθοστασίας…

 

Baristas, σερβιτόροι, σεφ αλλά και εργαζόμενοι στο retail αναγκάζονται να μένουν όρθιοι επί ώρες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους. Όλο αυτό το διάστημα σκληρής δουλειάς, οι εργαζόμενοι έχουν έναν μόνο σύμμαχο: τα παπούτσια τους που θα τους κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο ξεκούραστους και με καλή ισορροπία κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης βάρδιας.

 

Σε μια πρόσφατη έρευνα μικρής εμβέλειας, ρωτήθηκαν εκπρόσωποι από τον χώρο της εστίασης ποια θεωρούν τα πιο βολικά παπούτσια για τη δουλειά τους. Ιδού οι απαντήσεις:

 

Οι baristas φαίνεται πως αγαπούν ιδιαίτερα τα αντιολισθητικά παπούτσια New Balance. Κάποιοι τα θεωρούν ως τα πιο άνετα παπούτσια στην αγορά. Επιπλέον, προσφέρουν εξαιρετική στήριξη και δεν λερώνουν εύκολα. Από την άλλη πλευρά, ιδιαίτερα σε βάρδιες που απαιτουν να είναι αεικίνητοι επιλέγουν τα αντιολισθητικά Crocs. Προσφέρουν ευκινησία και είναι λιγότερο περιοριστικά.

 

Οι σερβιτόροι/ες έχουν άλλες αγαπημένες επιλογές. Όντας όλη μερα στο… τρέξιμο επιλέγουν παπούτσια όπως τα Hoka Bondi 8 με πάτους. Είναι απαλά “σαν σύννεφο”. Προσφέρουν στήριξη, άνεση και παράλληλα, όπως αναφέρουν είναι μοδάτα και χαριτωμένα. Πέραν των αθλητικών, επιλέγουν τα παπούτσια της εταιρείας Miista όπως οι φαρδιές και άνετες μπότες Danica.

 

Οι σεφ, είναι μια άλλη ιστορία. Οι ώρες ορθοστασίας για εκείνους είναι… ατελείωτες και αυτό που αποζητούν περισσότερο είναι στήριξη. Οι σεφ λοιπόν επιλέγουν κατά κορον τα Blundstones που είναι ανατομικά, άνετα και μοδάτα!