Brownie porridge χωρίς ζάχαρη

Brownie porridge χωρίς ζάχαρη

Με τη βοήθεια της Emily Vagia, μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε τα πιο εύκολα και νόστιμα πιάτα για brunch, που θα απογειώσουν τον ουρανίσκο μας και δεν θα μας φορτώσουν με έξτρα θερμίδες το καλοκαίρι.

 

Υλικά

 

1 φλ. φυτικό ρόφημα βρώμης
4 χουρμάδες αποξηραμένοι
1/2 φλ. αλεύρι βρώμης
2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
Σταγόνες σοκολάτας χωρίς ζάχαρη, φρούτα ή και τριμμένη καρύδα για σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

 

Ξεκινάμε μουλιάζοντας τους χουρμάδες στο φυτικό ρόφημα, αφού το ζεστάνουμε για 10 λεπτά. Στο μούλτι χτυπάμε το φυτικό ρόφημα, τους χουρμάδες και το κακάο. Μόλις χτυπηθούν καλά, μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι. Προσθέτουμε και το αλεύρι βρώμης και ανακατεύουμε. Σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύουμε για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα. Μεταφέρουμε σε μπολ. Αν θέλουμε, ρίχνουμε από πάνω σταγόνες σοκολάτας ή τριμμένη καρύδα.

 

Πηγή: Coffee&Brunch Magazine