Distillo & freddo espresso στο ποτήρι

Distillo & freddo espresso στο ποτήρι

Από την αποκλειστική εισαγωγή και διάθεση του διεθνούς ηγέτη της κατηγορίας του καφέ illy μέχρι τη δημιουργία των δικών της μαρκών καφέ, όπως Dimello, Distillo, AREA 51 κ.ά., η KAFEA TERRA FOOD & DRINKS A.E.B.E. έχει εδραιωθεί ως πρότυπο υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών στον κλάδο του καφέ.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, με έμφαση στις αξίες και στις μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης, που διαγράφει σημαντική πορεία στην αγορά και συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη και την καινοτομία, παρέχοντας προϊόντα που ικανοποιούν τις ανάγκες των καταναλωτών του κλάδου.

 

Σημαντικό κομμάτι στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της KAFEA TERRA είναι ο καφές Distillo, ο οποίος αποτελείται από τις καλύτερες ποικιλίες καφέ Arabica & Robusta, που επιλέγονται με προσοχή για τη δημιουργία του μοναδικού γευστικού προφίλ που τον χαρακτηρίζει.

 

Στην υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής της KAFEA TERRA, ο Distillo καβουρδίζεται και συσκευάζεται κάτω από αυστηρούς ελέγχους. Ο υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμός και η εξειδικευμένη δεξιότητα των ανθρώπων που αναλαμβάνουν την παραγωγή του εξασφαλίζουν την ποιότητα και τη συνοχή σε κάθε παρτίδα καφέ Distillo, με αποτέλεσμα έναν καφέ που σας ταξιδεύει με κάθε γουλιά, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γεύσης και αρώματος.

 

Τα blends του Distillo περιλαμβάνουν το Blossom Arabica & Robusta, το Harvest 100% Arabica και το Decaf, με χαρακτηριστική ένταση στη γεύση, που ανταποκρίνονται τέλεια σε όλους τους τύπους ροφημάτων.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με τη γνώμη του Espresso Barista Specialist του Distillo, υπάρχουν ορισμένα σημαντικά tips που μπορούν να μας δώσουν καλύτερο αποτέλεσμα, για έναν απολαυστικό παγωμένο καφέ, μιας και είναι η εποχή του.

 

1ο Βήμα: Σωστή εκχύλιση καφέ και καθαρός και συμπαγής πάγος
2ο Βήμα: Ίση ποσότητα πάγου και espresso στο χτύπημα
3ο Βήμα: Προσθήκη ζάχαρης πριν από τον πάγο και ανακάτεμα για λίγα δευτερόλεπτα
4ο Βήμα: Ανάδευση του πάγου με τον καφέ στη φραπιέρα έως ότου κρυώσει και αποκτήσει την επιθυμητή υφή
5ο Βήμα: Ο καθαρός εξοπλισμός είναι απολύτως απαραίτητη συνθήκη για τη διατήρηση της ποιότητας του καφέ

 

Και αν θέλουμε μια άλλη εκδοχή κρύου ροφήματος, μπορούμε να δοκιμάσουμε το κρύο flat white, που οι ρίζες του έρχονται από τη μακρινή Νέα Ζηλανδία.

 

Η παρασκευή είναι εύκολη: χρησιμοποιούμε ένα κρύο ποτήρι 250-300 ml και σερβίρουμε μέσα σε αυτό 120-140 ml κρύο γάλα πλήρες. Εκχυλίζουμε έναν διπλό espresso ristretto και τον χτυπάμε σε ένα shaker με πάγο αρκετά, ώστε να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Έπειτα σερβίρουμε προσεκτικά πάνω από το γάλα, ούτως ώστε ο κρύος espresso να μείνει στην επιφάνεια του γάλακτος και να έχουμε σαν τελικό αποτέλεσμα μια εντυπωσιακή διχρωμία.

 

 

Aπό το περιοδικό Coffee&Brunch Magazine