K41: Ένας μεστός καφές Limited Edition με χαρακτηριστική οξύτητα σταφίδας, από την Kawacom

K41: Ένας μεστός καφές Limited Edition με χαρακτηριστική οξύτητα σταφίδας, από την Kawacom

Η αναζήτηση ποιοτικών καφέδων δεν σταματά ποτέ για την Kawacom. Oι άνθρωποί της ταξιδεύουν και δοκιμάζουν συνεχώς απ’ όλες τις χώρες καλλιέργειας καφέ μοναδικές ποικιλίες. Αυτό ακριβώς είναι η σειρά Limited Edition.

 

Η συγκεκριμένη προσέγγιση εκφράζει την κουλτούρα και το όραμα που η Kawacom έχει ως εταιρία, ώστε να βρίσκει εκλεκτούς καφέδες, υψηλής ποιότητας. Οι Limited Edition Premier Cru καφέδες της Kawa Coffees από τη φάρμα Ipanema είναι αποτέλεσμα αυστηρών κανόνων συγκομιδής, νέων μοντέλων επεξεργασίας και ξήρανσης του καφέ, δημιουργώντας διαφορετικά προφίλ και γεύσεις.

 

K41

 

Ένας μεστός καφές με νότες καστανής ζάχαρης και κανέλας, με χαρακτηριστική οξύτητα σταφίδας και επίγευση εσπεριδοειδών.

 

 

Επεξεργασία: Mixed processing
Ποικιλία: Yellow Arara & Catuai
Περιοχή: Serra da Mantiqueira – Fazenda Rio Verde, Ipanema Brazil
Υψόμετρο: 900 – 1143 m
Μέθοδος ξήρανσης: African beds

 

 

Η φιλοσοφία

 

Η φιλοσοφία των Premier Cru είναι η καινοτόμος προσέγγιση στην έρευνα για την παραγωγή καφέδων υψηλής ποιότητας και βαθμολογίας.

 

Καλλιεργούνται σε μια έκταση 9.000 στρεμμάτων στην προστατευόμενη περιοχή στα όρη Mantiquieira της φάρμας Ipanema, σε ένα αιωνόβιο αγρόκτημα με 32 λόφους και υψόμετρο από 1.000 έως 1.310 μέτρα με γόνιμα αργιλώδη εδάφη.  Το κλίμα στην οροσειρά Mantiquieira είναι ήπιο υποτροπικό με σταθερή συχνότητα βροχοπτώσεων που ανέρχεται σε 1.550 χιλιοστά το έτος και γόνιμο, αργιλώδες έδαφος. Οι συνθήκες αυτές σε συνδυασμό με τις διαφορετικές όψεις του ήλιου, είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την παραγωγή εξαιρετικών ποικιλιών Yellow Bourbon, Yellow Catuai και Red Acaia.

 

Οι μελέτες που διεξήγαγε η Ipanema και διήρκησαν περισσότερο από μια δεκαετία, απέδειξαν ότι τα αποτελέσματα αυτής της πρωτοποριακής προσέγγισης κατάφεραν να αποδώσουν τα μοναδικά και με μεγάλη ποικιλία χαρακτηριστικά του ιδιαίτερου αυτού εδάφους.

 

Επιπλέον, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για το Premier Cru project είναι τελευταίας τεχνολογίας και αναπτύχθηκε ειδικά γι’ αυτό από μηχανικούς της Ipanema και του Κολομβιανού κατασκευαστή JM Estrada, που συνεργάστηκαν για περισσότερο από τρία χρόνια. Για να μειωθεί η χρήση φυσικών πόρων επιλέχθηκαν τρία στάδια καθαρισμού, ένα σύστημα ταξινόμησης χρωμάτων, πιο αποτελεσματικό για τον διαχωρισμό διαφορετικών τύπων κερασιών καφέ και την ωρίμανσή τους και φυσικά, εξοπλισμός από ανοξείδωτο χάλυβα.

 

Για τις απαιτήσεις αυτού του project, η Ipanema δημιούργησε το Κέντρο Παρακολούθησης Περιβάλλοντος (Environment Monitoring Center). Είναι ένα κέντρο διαχείρισης, ανάλυσης και παρακολούθησης παραγόντων που σχετίζονται με το νερό, το έδαφος, τη βλάστηση, το κλίμα και τα υπολείμματα. Απώτερος σκοπός είναι να επιτευχθεί η ισορροπία μεταξύ των συστημάτων γεωργικής παραγωγής και της διατήρησης των φυσικών πόρων. Γι΄αυτό και η Ipanema έχει δημιουργήσει και αναπτύσσει συνεχώς οκτώ επιπλέον project – κέντρα που επικεντρώνονται σε δύο βασικές γραμμές δράσεις: την έρευνα για τα συστήματα παραγωγής και το πρόγραμμα εργοστασίων νερού.