To coffeemag.gr στο All About Coffee της Hotelia
Τον συνεδριακό κόμβο συνάντησης φορέων και ιδιωτών από όλο το φάσμα του τουρισμού αποτέλεσε και φέτος το διεθνές εκθεσιακό τουριστικό δίδυμο της PHILOXENIA και της HOTELIA, που διοργανώθηκε από τη ΔΕΘ-HELEXPO στις 10-12 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Μαζί με τη PHILOXENIA διοργανώθηκε και η HOTELIA, η έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού, που παρουσιάζει ό,τι πιο καινούργιο στους κλάδους των ξενοδοχείων, της εστίασης και της καφεστίασης. Πόλο έλξης της PHILOXENIA εκτιμάται αποτέλεσε το PHILOXENIA FORUM 2023, το οποίο στις 11 Νοεμβρίου και υπό την αιγίδα του Τμήματος Διοίκησης Οργανισμών, Marketing & Τουρισμού του ΔΙ.ΠΑ.Ε. εστίασε στα πλέον επίκαιρα ζητήματα του τουρισμού διεθνώς με θέμα: “ Αναζητώντας την ισορροπία: «υπερ-τουρισμός» – κυκλική οικονομία – κλιματική αλλαγή”.
Παράλληλα, η τέχνη της παρασκευής και της παρουσίασης του καφέ, φιλοτέχνησε το δημιουργικό προφίλ του All About Cafe, που διεξήχθη στο πλαίσιο της HOTELIA.
Το All About Cafe, που υλοποιήθηκε με την επιμέλεια του Βαλάντη Λαμπριανίδη, WCE Certified Judge & Coffee Business Consultant της εταιρίας Valenio και ήταν αφιερωμένο στην τέχνη της δημιουργίας καφέ με workshops και με τον μοναδικό Latte Art ThrowDown Competition.
Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκαν τα εξής events:
All About Cafe – Τα βασικά χαρακτηριστικά του νερού, για τον καφέ.
Εισηγητής: Γιώργος Καραντάς, Sales Manager – Reseller Channel, Eurogat S.A.
OPEN STAGE – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 12
All About Cafe – Οι καλύτερες πρακτικές, για να είναι μια φάρμα καφέ βιώσιμη
Εισηγήτρια: Πένυ Σκορδάκη, QC Analyst – Sourcing Specialist, El Cafe S.A.
OPEN STAGE – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 12
All About Cafe – Bartender & Barista, οι γνώσεις που πρέπει να έχουμε όταν δουλεύουμε πίσω από ένα bar.
Εισηγητής: Γιάννης Κέδες, Bartender/Barista – Owner Fiore Fine roasters
OPEN STAGE – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 12
*All About Cafe – Τα γάλατα που χρησιμοποιούμε για τον καφέ μας και οι διαφορές μεταξύ τους. Εισηγητής: Δημήτρης Σταμούλης, Sales Manager OOH & Coffee Channels, FrieslandCampina (NOYNOY BARISTA`S GOLD)
*All About Cafe – Κρύος καφές και η σωστή παρασκευή των αντίστοιχων ροφημάτων. Εισηγητής: Χαράλαμπος Μωυσίδης, Head Roaster – Head Roaster – Co Founder, Seedz Coffee Roasters
*All About Cafe – Βασική προτεραιότητα στην καφεστίαση, η εκπαίδευση του προσωπικού. Εισηγητής: Αντώνης Βερβέρης, Operation Manager – Barista Trainer, Roasters Kolektiva
*All About Cafe – Home barista και πως να γίνουμε πιο ενημερωμένοι καταναλωτές. Εισηγητής: Δημήτρης Μπαϊγκούσης, Development Manager – Coffee Expert, FrieslandCampina (NOYNOY BARISTA`S GOLD)
*All About Cafe – Διαχείριση γάλακτος. Συνταγές, δοσολογίες και βασικές διάφορες σε ροφήματα με βάση τον εσπρέσο και το γάλα. Εισηγητής: Μιχάλης Καραγιάννης, Owner / Barista Trainer, Enkel Kaffe
*All About Cafe – Η καθημερινότητα στο καφεκοπτείο και η πορεία για το πρωτάθλημα καβουρδίσματος καφέ. Θεόδωρος Γαλαζούλας, Head Roaster/Owner – Coffee Pack Microroasters
*All About Cafe – Τεχνικές barista, που μπορούν να αναδείξουν τα γευστικά χαρακτηριστικά ενός espresso. Νίκος Αντζάρας, Co Owner / CEO – Roaster – Q Arabica Grader – AST Trainer, Roasting Warehouse Athens
*All About Cafe – Οι μέθοδοι εκχύλισης καφέ φίλτρου και οι διαφορές μεταξύ τους. Εισηγήτρια: Σαβίνα Γιαχγιά, Coffee Expert, Nestle Professional
*All About Cafe – Ο Βarista, το coffee shop και οι καταναλωτές του 2030. Εισηγητής: Γιώργος Μωραΐτης, Barista Trainer / R&D Manager, Create
To coffeemag.gr βρέθηκε στον χώρο του All About Cafe και απαθανάτισε σχετικά στιγμιότυπα: