Πάβλοβα με μαρμελάδα φράουλα

Πάβλοβα με μαρμελάδα φράουλα

Δροσιστικά, με φρουτώδη γεύση και αρώματα, φέρουν την υπογραφή του Πέτρου Συρίγου και είναι ο καλύτερος συνδυασμός για τον καφέ μας. 

 

Πάβλοβα με μαρμελάδα φράουλα

 

Υλικά

 

Για τη μαρέγκα

10 ασπράδια

Μερικές σταγόνες λεμόνι

1 πρέζα αλάτι

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ. ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

 

Για τη σαντιγί

 

750 ml κρέμα γάλακτος

150 γρ. ζάχαρη άχνη

 

Για την καραμελωμένη φράουλα

 

1 κιλό φράουλες κατεψυγμένες

750 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 ξύλο κανέλας

2 γαρίφαλα

3 φύλλα αρμπαρόριζας

200 γρ. κόκκινο κρασί

500 γρ. νερό

 

Για το σερβίρισμα

 

Φρέσκιες φράουλες

Δυόσμο

 

Εκτέλεση

 

Για τη μαρέγκα

 

Τοποθετούμε τα ασπράδια στον κάδο του µίξερ και µε το σύρµα αρχίζουµε να τα χτυπάµε σε µέτρια ταχύτητα. Προσθέτουµε το αλάτι. Λίγη λίγη, µε συνεχή ροή προσθέτουµε την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπηµα της µαρέγκας. Αφού σφίξει καλά η µαρέγκα, προσθέτουµε τη βανίλια. Κοσκινίζουμε στη µαρέγκα την άχνη και µε σπάτουλα και απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 90 βαθμούς στον αέρα. Κάνουμε έναν κύκλο σε μια λαδόκολλα, στρώνουμε σε μια λαμαρίνα και απλώνουμε τη μαρέγκα μας γεμίζοντας τον κύκλο. Ψήνουμε στους 90 για περίπου 3 ώρες.

 

Για την κρέμα

 

Αφρατεύουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να γίνει παχύρρευστη.

 

Για την καραμελωμένη φράουλα

 

Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου λιώσει και σε κάποιο σημείο γίνει πιο ξανθή. Τότε ρίχνουμε το κόκκινο κρασί και μετά από ένα λεπτό το νερό. Αφήνουμε περίπου 25 λεπτά να βράσει, μέχρι να γίνει παχύρρευστο σιρόπι, και ρίχνουμε τις φράουλες και τα μυρωδικά. Τέλος, αφήνουμε 35 λεπτά να βράσει, ξαφρίζοντας κάθε τόσο.

 

Πηγή: Coffee&Brunch Magazine