Mochaccino με Amaretto
Mια γλυκιά απόλαυση που συνδυάζει τις πικρές νότες του καφέ με τη γλύκα του σιροπιού σοκολάτας και αμυγδάλου, σας επιτρέπει να “παίξετε” με τις γεύσεις, αντικαθιστώντας το αμύδαλο με φράουλα.
Συγκεντρώστε τα υλικά και αφεθείτε σε ένα ταξίδι περιπλάνησης στα στενά του Σαρόνο, στη Λομβαρδία της Ιταλίας, περιοχή προέλευσης του amaretto.
• Φρέσκο γάλα (150ml)
• 2 δόσεις Espresso
• 50gr σιρόπι σοκολάτας
• 20gr σιρόπι αμυγδάλου (amaretto)
• Σαντιγύ (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε το γάλα
2. Ετοιμάζουμε τη διπλή δόση του Espresso και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο
3. Ανακατεύουμε το ζεστό γάλα με το σιρόπι σοκολάτας
4. Προσθέτουμε αργά τον καφέ και το σιρόπι αμυγδάλου στο μίγμα
5. Γαρνίρουμε με σαντιγύ και σιρόπι – είτε αμυγδάλου είτε σοκολάτας
Λίγα μυστικά ακόμα
*Μετά τη σαντιγύ μπορούμε να προσθέσουμε και φιλέ αμυγδάλου.
*Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με σιρόπι φράουλας.
Καλή σας απόλαυση!
Συνταγή από το morenocafe.gr