Imathia’s Brunch: Η νέα πρόταση σε καφέ, ξενοδοχεία, μπαρ και εστιατόρια
«Ημαθιώτικο Δεκατιανό – Imathia’s Brunch» με κουλούρι μούστου και γέμιση μοσχάρι Βέροιας, σαλάτα με μαριναρισμένα ροδάκινα και σπαστό ρεβανί με κρέμα βουτύρου
Κουλούρι με προζύμι μούστου και γέμιση μοσχάρι Βέροιας, σαλάτα με μαριναρισμένα ροδάκινα και σπαστό ρεβανί με κρέμα βουτύρου περιλαμβάνει, μεταξύ πολλών άλλων εδεσμάτων, η νέα πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας προς τα ξενοδοχεία, τα μπαρ, τα καφέ, τα εστιατόρια αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής. Στόχος της πρότασης αυτής, που φέρει την ονομασία «Ημαθιώτικο Δεκατιανό – Imathia’s Brunch», είναι η προώθηση των προϊόντων που παράγει ο πλούσιος κάμπος και η εύφορη γη της Ημαθίας και η δημιουργία ενός νέου γαστρονομικού και τουριστικού πλεονεκτήματος για τις επιχειρήσεις του τόπου.
«Προτείνουμε αυτό το δεκατιανό – Brunch, δηλαδή έναν τύπο πρωινού και μεταπρωινού με προϊόντα και συνταγές της Ημαθίας, ώστε να ενταχθεί σε ένα ποσοστό των ξενοδοχείων και καταλυμάτων της περιοχής και παράλληλα σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια. Σιγά σιγά, οι επιχειρήσεις αρχίζουν και το εντάσσουν στο μενού τους», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αρμόδια για το γραφείο τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, Μαρία Ανδρεάδου. Επισημαίνει δε, ότι εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των επαγγελματιών, εκείνοι επικοινωνούν με την Περιφερειακή Ενότητα ή με την Ένωση Ξενοδόχων ώστε να τους δοθούν οι συνταγές και οι απαραίτητες κατευθύνσεις που διασφαλίζουν ότι το τελικό προϊόν που θα φτάνει στον καταναλωτή θα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την κ. Ανδρεάδου, η όλη προσπάθεια ξεκίνησε το 2019, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Νάουσα, πόλη του οίνου», ενώ μετά την πανδημία του κορονοϊού επαναλήφθηκε πρόσφατα κατά τη δράση «Ημαθία, quality», που πραγματοποιήθηκε στο φεστιβάλ «Μέρες γαστρονομίας» στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Τι περιλαμβάνει το φετινό μενού
Το φετινό μενού περιλαμβάνει συγκεκριμένες συνταγές, από μια ευρεία γκάμα προϊόντων και εδεσμάτων και συγκεκριμένα:
– φυλλώματα Αλεξάνδρειας (σαλάτα) με μαριναρισμένα ροδάκινα, προζυμένιο κρουτόν, άρωμα τσίπουρου, τρίμμα κατσικίσιας φέτας, ελαιόλαδο και σως ροδιού,
– βλάχικη πλισσέτα με τυριά και σπανάκι σε 45 χειροποίητα φύλλα,
– σαντουιτσάκι με μοσχαρίσιο αλλαντικό, καπνιστό τυρί Βερμίου, σως ροδιού και φρέσκα παντζαρόφυλλα,
– κρεπουλίνια με μείγμα τυριών Βερμίου, τραγανό μπέικον και σχοινόπρασο,
– κουλούρι με προζύμι μούστου και ξινόμαυρου κρασιού και γέμιση μοσχάρι Βέροιας αρωματισμένο με βότανα Βερμίου, μανούρι ποπ και πιπεριά Αγίου Γεωργίου,
– μάντζα Νάουσας με τραγανό φύλλο περέκ,
-τάρτα μπάτζου με λιαστή ντομάτα ριζωμάτων και τσιπς τοπικού παστουρμά,
-σπαστό ρεβανί με κρέμα βουτύρου,
-δίχρωμη πουτίγκα Νάουσας και
-πανκέικ με ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού τραγανό κεράσι Ροδοχωρίου και χοντροκομμένα καρύδια Βερμίου.
Τα παραπάνω, άλλωστε, θα παρουσιαστούν την προσεχή Κυριακή, σε ατομικές συσκευασίες, από τις 10.00 μέχρι τις 13.00, στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», στη Θεσσαλονίκη.