Ο μακεδονικός χαλβάς κατακτά τις Η.Π.Α. με τους αδελφούς Χαϊτογλου
Ο Πρόεδρος της ιστορικής βιομηχανία “Αφοί Χαϊτογλου” κ. Λευτέρης Χαϊτογλου ανακοίνωσε χθες τον βασικό στόχο για το 2025 δηλαδή να καταφέρει ο Μακεδονικός Χαλβάς να ξεπεράσει το φράγμα των 100 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις, με περισσότερεςς εξαγωγές στην δύσκολη και απαιτητική αμερικανική αγορά.
- Σύμφωνα με τη Market Research Future, η αξία της παγκόσμιας αγοράς για το ταχίνι ανήλθε σε 1,87 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024 και αναμένεται να αυξηθεί σε 1,96 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, ενώ μέχρι το 2034 θα αγγίξει τα 3,01 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας το εν λόγω διάστημα σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CARG) της τάξεως του 9%.
Οι Αφοί Χαϊτογλου εξάγουν τα προϊόντα τους στις αγορές της Γερμανίας, της Βρετανίας, του Καναδά, της Πολωνίας. Έχουν ήδη παρουσία σε Ιαπωνία και Κορέα, όπου η διοίκηση στοχεύει σε εδραίωση της θέσης της εταιρείας και αύξηση μεριδίων.
Στρατηγική σημασία για την εταιρεία έχει προφανώς η αμερικανικής αγορά, η οποία σήμερα αποτελεί τον ισχυρότερο εξαγωγικό προορισμό για την εταιρεία.
Περισσότερα στο banks.com.gr