Εσύ ήξερες ότι πίνουμε καφέ κυρίως με τη… μύτη;
Τελικά ίσως οι οσφρητικοί μας υποδοχείς και όχι οι… γευστικοί μας κάλυκες φαίνεται ότι ευθύνονται περισσότερο για κάθε έντονη εμπειρία καφέ. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Ο κόσμος του καφέ είναι πραγματικά μαγικός και η διάσημη TikToker Σμαράγδα, σε συνεργασία με την Coffee Island μας εξηγούν πώς προσδιορίζεται το άρωμα και η σύνθετη γεύση του καφέ, όπως πχ οι νότες σοκολάτας, ξηρών καρπων, περγαμόντου κ.ο.κ. Η γευσιγνωσία καφέ είναι μια ολόκληρη επιστήμη που σπουδάζεται και οι ειδικοί του κλάδου, έπειτα από πληθος δοκιμών καταλήγουν στα συμπεράσματα σχετικά με το άρωμα και τη γεύση μιας συγκεκριμένης ποικιλίας.
Πώς ομως προκύπτει ότι η μύτη, δηλαδή η όσφρηση ευθύνεται κατά κόρον για κάθε γευστική μας εμπειρία καφέ; Η Σμαράγδα εξηγεί:
@smaragda.alexandri #learnontiktok #mpes #smaragdatok παρακαλώ τα @Coffee Island ♬ original sound – 🔥SMARAGDA🔥