Ηome barista με εορταστική διάθεση…
Είσαι λάτρης του καφέ και θέλεις να γίνεις barista στο σπίτι σου, προσφέροντας σε σένα και την οικογένειά σου μία ξεχωριστή εμπειρία;
Θέλεις φρέσκο καφέ την στιγμή που τον επιθυμείς;
Σου αρέσει να πειραματίζεσαι και να βιώνεις όλα τα στάδια παρασκευής του αγαπημένου σου ροφήματος;
Τότε θα χρειαστείς μία καλή μηχανή καφέ, τα απαραίτητα gadgets, κόκκους της ποικιλίας που θες, και φυσικά αρκετές ώρες πειραματισμών, ώστε να επιτύχεις το αποτέλεσμα που αναζητάς…
Σαν τον καφέ από τα χέρια «ειδικού» δεν έχει, αλλά όταν ξεκινήσεις να φτιάχνεις μόνος τον καφέ στο σπίτι, από το άλεσμα μέχρι την κατανάλωση, σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σου συνήθεια.
Ο Δημήτρης, αναγνώστης του coffeemag.gr σαν σωστός coffee lover και… προσεχώς coffee expert, δημιουργεί μία όμορφη εορταστική παρασκευή, τον Santa cappuccino και μας δείχνει τον τρόπο…
Τον ευχαριστούμε για την παραχώρηση του βίντεο.
Όπως μας αναφέρει: Απέκτησε πρόσφατα μία μηχανή της SAGE και μετά από πειραματισμούς, κατέληξε στα ροφήματα που του αρέσουν.
Οι κόκκοι ψεκάζονται με νεράκι για την αποφυγή στατικού ηλεκτρισμού στον μύλο. Ζυγίζει και ρίχνει 18 gr κόκκων στον μύλο με αλεσμένο καφέ ίδιας ποσότητας WTD (Weiss Distribution Technique). Προχωρά σε ανακάτεμα, κατόπιν πέρασμα με Gravity Distributor Tool και τέλος πάτημα με tamper. Πριν βάλει το πορταφίλτερ στην μηχανή, ρίχνει από πάνω το μεταλλικό pack screen για να διατηρήσει την κεφαλή της μηχανής καθαρή από καφέ και να αποφύγει το channeling. Πατά το κουμπί και σε 30 sec έχει έτοιμη μια κούπα 36-40 γραμμάρια εσπρέσο με κρέμα!!
Όπως μας λέει, παίζει τεράστιο ρόλο ο φρέσκος κόκκος καφέ. Και παρατηρεί πάντα την ημερομηνία ψησίματος. Ο ίδιος προτιμά medium and light roast.
“Το καπουτσίνο θέλει γάλα -όχι light- και προπόνηση για latte art καρδούλες κλπ. Συνήθως απολαμβάνουμε long black και americano” μας είπε.