Brunch από τα χεράκια μας: Σάντουιτς με τόνο

Brunch από τα χεράκια μας: Σάντουιτς με τόνο

Tα Σαββατοκύριακα, απολαμβάνουμε ζεστό καφέ στο σπίτι και φτιάχνουμε τις καλύτερες συνταγές, που θα τρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

 

Σάντουιτς με τόνο

 

Για τα ψωμάκια

 

600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
460 ml γάλα
1 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.τ.γ. σόδα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κ.τ.σ. αλάτι
1/2 κ.τ.γ. ζάχαρη
Σουσάμι για πασπάλισμα

 

Για την τονοσαλάτα

 

2 κουτάκια τόνο σε ελαιόλαδο
100 γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο
100 γρ. αρακά κατεψυγμένο
50 γρ. αγγουράκι τουρσί
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 κ.τ.σ. άνηθο

 

Για τη σως

 

150 γρ. γιαούρτι
100 γρ. μαγιονέζα
2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και προσθέτουμε το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι.

 

Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και στη συνέχεια δουλεύουμε για λίγο πάνω στον πάγκο. Θα πρέπει να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπάλες και πλάθουμε μικρά καρβελάκια ή δίνουμε ό,τι σχήμα θέλουμε. Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με νερό την επιφάνεια με τη βοήθεια ενός πινέλου. Τέλος, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όση ώρα περιμένουμε να κρυώσουν, φτιάχνουμε την τονοσαλάτα.

 

Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το καλαμπόκι και τον αρακά σε αρκετά αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον τόνο, αφού πρώτα τον έχουμε σουρώσει από το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα και, τέλος, τον αρακά με το καλαμπόκι. Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε τα υλικά για τη σως και περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε πολύ καλά και κρατάμε στο ψυγείο για μία ώρα. Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε δύο κουταλιές τονοσαλάτα, προσθέτουμε τη ρόκα, και προαιρετικά φέτες βραστού αβγού, και σερβίρουμε.

 

Από το Coffee&Brunch Magazine