Ρολάκια με φιστικοβούτυρο
Υλικά
Για τη ζύμη
240 ml χλιαρό γάλα
80 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
80 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση
150 γρ. φιστικοβούτυρο με αλμυρή καραμέλα
Για το σιρόπι
70 ml νερό
70 ml μέλι
Φλούδα από μισό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε μέσα στη ζύμη ζυμώνοντας πολύ καλά μέχρι να απορροφηθεί. Σκεπάζουμε το ζυμάρι και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Σε μια επιφάνεια αλείφουμε με βούτυρο και αδειάζουμε το ζυμάρι. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε ένα ορθογώνιο φύλλο. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με φιστικοβούτυρο και ρολάρουμε τη ζύμη ώστε να κλείσουμε εσωτερικά τη γέμιση. Με ένα μαχαίρι κόβουμε 12 ρολά και τα μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για περίπου μισή ώρα να φουσκώσουν τα ρολάκια. Όταν είναι έτοιμα, αλείφουμε με ένα πινέλο με γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 έως 30 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν, για λίγο, και σερβίρουμε.
Aπό το Coffee&Brunch Magazine