Τορτίγια με καλαμπόκι και κοτόπουλο

Τορτίγια με καλαμπόκι και κοτόπουλο

Υλικά

 

4 τορτίγιες
120 γρ. μαλακό τυρί
50 γρ. φύλλα σπανάκι
120 γρ. καλαμπόκι

 

Για το κοτόπουλο

 

300 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
1 κ.τ.σ. μουστάρδα
1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι

 

Για το dressing

 

40 ml ελαιόλαδο
1 κ.τ.γ. ξύδι
4-5 φύλλα βασιλικού
1 κ.τ.γ. μουστάρδα
1/2 κ.τ.γ. μέλι
Αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Αρχικά, φτιάχνουμε το κοτόπουλο. Το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλείφοντας πολύ καλά την επιφάνεια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φιλέτο από όλες τις πλευρές. Το μεταφέρουμε, στη συνέχεια, σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε σκεπασμένο με αντικολλητικό χαρτί, να κρυώσει, και κόβουμε σε φέτες.

 

Σε ένα multi ρίχνουμε όλα τα υλικά για το dressing και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσουν. Αλείφουμε τις τορτίγιες με το τυρί και χωρίζουμε το σπανάκι και το καλαμπόκι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με το dressing, τυλίγουμε τις τορτίγιες και σερβίρουμε.

 

Aπό το Coffee&Brunch Magazine