Αλμυρό κέικ με σπανάκι
Τώρα που χειμωνιάζει, τα Σαββατοκύριακα, απολαμβάνουμε ζεστό καφέ στο σπίτι και φτιάχνουμε τις καλύτερες συνταγές, που θα τρελάνουν μικρούς και μεγάλους.
Αλμυρό κέικ με σπανάκι
Υλικά
200 γρ. φύλλα από φρέσκο σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 αβγά
100 ml γάλα πλήρες
100 ml ελαιόλαδο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
250 γρ. αλεύρι
250 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το σπανάκι, αλατίζουμε ελαφρά και πιέζουμε με τα χέρια να φύγουν τα υγρά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά, το ελαιόλαδο και το γάλα και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα. Ρίχνουμε μέσα στο σπανάκι και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζουμε. Προσθέτουμε σταδιακά και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε ξανά. Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ, τη λαδώνουμε και την αλευρώνουμε, αδειάζουμε το μείγμα, στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, σε αντιστάσεις, για 45-50 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια.
Aπό το Coffee&Brunch Magazine