Τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Τώρα που χειμωνιάζει, τα Σαββατοκύριακα, απολαμβάνουμε ζεστό καφέ στο σπίτι και φτιάχνουμε τις καλύτερες συνταγές, που θα τρελάνουν μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
4 αβγά
100 ml ελαιόλαδο
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 ml γάλα
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
500 γρ. φέτα
6 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
1/4 κ.τ.γ. μοσχοκάρυδο
Μια πρέζα αλάτι
Πιπέρι
Για το πασπάλισμα
Φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με ένα σύρμα, στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα και το γιαούρτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ρίχνουμε σταδιακά μέσα στο μείγμα. Προσθέτουμε τη μισή φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα, ρίχνουμε στην επιφάνεια την υπόλοιπη φέτα θρυμματισμένη και ελάχιστη τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά. Αφήνουμε την τυρόπιτα να κρυώσει εντελώς, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Από το Coffee&Brunch Magazine