Μεγαλοστέλεχος εταιρείας χρησιμοποιεί αυτό το κόλπο με καφέ, ως κριτήριο πρόσληψης

Μεγαλοστέλεχος εταιρείας χρησιμοποιεί αυτό το κόλπο με καφέ, ως κριτήριο πρόσληψης

Μπορεί μια κούπα καφέ να αποτελέσει “όπλο” για κάποιον υπεύθυνο προσλήψεων ιας εταιρείας να διακρίνει τον κατάλληλο υποψήφιο;

 

Για τον Trent Innes, Chief Development Officer στην εταιρεία SiteMinder η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ξεκάθαρα ένα μεγάλο ΝΑΙ. Όταν ο Innes καλείται να πάρει συνέντευξη από κάποιον υποψήφιο, κάνει ένα πολύ απλό πείραμα προκειμένου να διαπιστώσει ότι έχει μπροστά του τον ιδανικό.

 

Ο ίδιος, μιλώντας στο podcast The Ventures εξήγησε:

 

«Πάντα θα τον πάρω (σ.σ. τον υποψήφιο) μία βόλτα σε κάποια από τις κουζίνες της εταιρείας, και θα του προσφέρω κάτι να πιεί, όπως για παράδειγμα έναν καφέ. Μετά από λίγο περνάμε και πάλι στο μέρος που έχουμε τη συνέντευξή μας και ένα από τα πράγματα που πάντα παρατηρώ είναι αν ο υποψήφιος θα προθυμοποιηθεί να επιστρέψει το άδειο ποτήρι από το ρόφημα που ήπιε, πίσω στην κουζίνα… Πάντοτε μπορείς να αναπτύξεις δεξιότητες, μπορείς να κερδίσεις γνώση και εμπειρία αλλά στην τελική το πιο σημαντικό όλων είναι η συμπεριφορά, και η συμπεριφορά για την οποία μιλάμε συχνά στο γραφείο είναι το ζήτημα του “πλύνε την κούπα του καφέ σου αφού τον πιεις”».

 

Με αυτό το τεστ, σύμφωνα με τον Innes, διασφαλίζεται ότι η κουζίνα στην εταιρεία του είναι πάντα καθαρή και ομολογουμένως αυτό είναι μόνο ένα από τα πλεονεκτήματα αυτής της ιδιαίτερης προσέγγισης των συνεντεύξεων εργασίας.

 

“Όλα έχουν να κάνουν με την κουλτούρα του καθενός στον χώρο εργασίας του. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά δείχνει πολλά όχι μόνο για την καθαριότητα του συνεντευξιαζόμενου αλλά και για το αν είναι υπεύθυνος των πράξεών του, team player και συνεννοήσιμος άνθρωπος” κατέληξε.