Centrale del Caffe: Μια γλυκιά και πικάντικη γεύση, με ναπολιτάνικο αέρα

Centrale del Caffe: Μια γλυκιά και πικάντικη γεύση, με ναπολιτάνικο αέρα

Δοκιμάσαμε ένα μοναδικό χαρμάνι από τη Νάπολη

 

Δοκιμάσαμε το χαρμάνι Espresso Napoletano του Centrale del Caffe, απευθείας από τη Νάπολη, και το άρωμά του μας ταξίδεψε.

 

Πρόκειται για ένα δυνατό, έντονα καβουρδισμένο χαρμάνι που από την πρώτη στιγμή που το γευτήκαμε, αισθανθήκαμε ότι πίσω του κρύβεται μια μεγάλη ιστορία… Το Εspresso Napoletano είναι είναι το αποτέλεσμα ενός συνδυασμού των καλύτερων καφέδων από τη Βραζιλία, την Κεντρική Αμερική και την Ασία. Αυθεντική έκφραση της ναπολιτάνικης παράδοσης, ο Espresso Napoletano έχει στιβαρό σώμα και μοναδικό εκλεκτό άρωμα. Ξεχωρίζει για το τυπικό καβούρδισμα σε ναπολιτάνικο στυλ, που του δίνει το κλασικό σκούρο χρώμα. Όσο για τη γεύση του, διακρίναμε έντονα τις νότες σοκολάτας και των μπαχαρικών. Η υφή του ήταν πλούσια και έντονα κρεμώδης.

 

 

Το πολυβραβευμένο και αναγνωρισμένο από ιταλικούς φορείς Centrale del Caffe βασίζει τη λειτουργία και την επιτυχία του στην έννοια της Καφεολογίας, ψυχή και σύμβολο της αυθεντικής αφοσίωσης των ανθρώπων της στον καφέ. Απλός και παράλληλα έντονος, απόλυτα “παρεΐστικος” αυτός ο καφές μας έκλεψε την καρδιά!

 

Μια μεγάλη εμπειρία espresso bar στην ιστορική συνοικία της Νάπολης

 

Εκτός από την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά και την παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτονική της, η Νάπολη είναι γνωστή για την κουλτούρα των καφέ.

 

Σε έναν στενό δρόμο με πέτρινη σημαία στην καρδιά της ιστορικής συνοικίας, το Centrale del Caffe είναι ένα παραδοσιακό εσπρέσο μπαρ που ιδρύθηκε το 1959 και προσφέρει μια μεγάλη εμπειρία κουλτούρας του καφέ της Νάπολης. Εάν βρεθείτε εκεί, απολαύστε τους εξειδικαυμένους baristas να χειρίζονται τους μοχλούς της χειροκίνητης μηχανής εσπρέσο, και αφεθείτε σε ένα πλούσιο και δυνατό “σφηνάκι” εσπρέσο σερβιρισμένο σε θερμαινόμενο κεραμικό φλιτζάνι .

 

Το άνετο, συμπαγές εσωτερικό του διαθέτει ξύλινα δάπεδα και χαμηλή οροφή με ξύλινα δοκάρια, και έναν πάγκο σε σχήμα L. Το μενού περιλαμβάνει τοπικά αρτοσκευάσματα (συμπεριλαμβανομένης της κλασικής Sfogliatella της Νάπολης), μίνι πίτσες και σάντουιτς. Εάν δε μεταβείτε εκεί αργότερα μέσα στην ημέρα, αντί για καφέ, μπορείτε να απολαύσετε ένα απεριτίφ, ένα ποτήρι τοπικό κρασί ή γκράπα.

 

 

Centrale del Caffe, Via Benedetto Croce 16, 80134, Νάπολη, Ιταλία.