Oι νικητές του πρωταθλήματος Roasting & Brew Bar Exprerience

Oι νικητές του πρωταθλήματος Roasting & Brew Bar Exprerience

Oι masters του καφέ ήρθαν στο ATHENS COFFEE FESTIVAL και έβαλαν όλη την τέχνη τους για να κερδίσουν μία θέση στην κορυφή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Roasting του SCA Greece. Κι ενώ οι roasters διαγωνίζονταν, εμείς δοκιμάσαμε υπέροχα coffee blends στο Brew Bar! 

 

Το ελληνικό coffee industry έδωσε το ετήσιο ραντεβού του στο Athens Coffee Festival 2024! Τοp baristas, brewers και roasters βρέθηκαν στο φεστιβάλ, είτε για να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting 2025 είτε για να παρακολουθήσουν από κοντά αυτή την γεμάτη αγωνία αναμέτρηση.

 

Δώδεκα διακεκριμένοι αλλά και ανερχόμενοι roasters αναμετρήθηκαν για την πρώτη θέση, καθώς και την εκπροσώπησή της χώρας μας στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα Roasting. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η αίθουσα D10 γέμισε με κόσμο, φίλους και συνεργάτες των διαγωνιζομένων που ήρθαν για να τους υποστηρίξουν, αλλά και από επισκέπτες του φεστιβάλ που ήρθαν για να γνωρίσουν από κοντά τις ιδιαίτερες τεχνικές roasting.

 

 

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 29/09 και τη Δευτέρα 30/9, τελευταία μέρα του φεστιβάλ, ανακοινώθηκαν οι τρεις νικητές του 7ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Roasting. Ο roaster που κατέλαβε την 1η θέση, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο World Coffee Roasting Championship.

Ποιοι ήταν οι νικητές;

 

1η θέση: Ανάργυρος Φάκος, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Roasting 2025.

 

2η θέση: Νίκος Μπέλλης

 

3η θέση: Θανάσης Αγγελόπουλος

 

Mοναδικά coffee blends

 

Στην αίθουσα D10 δεν ήταν μόνο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting! Ενώ οι καλύτεροι roasters της χώρας έδιναν τη δική τους μάχη για να πετύχουν το καλύτερο καβούρδισμα, εμείς είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε υψηλής ποιότητας χαρμάνια στο Brew Bar. Εκεί, κορυφαίοι barista ετοίμασαν και μας προσέφεραν ροφήματα με μοναδικά blends από τις γνωστές εταιρείες LAVAZZA, MONIN, TAF, CORTESE, NESTLE / ROASTELIER, οι οποίες ήταν και χορηγοί του πρωταθλήματος.