H… εκδίκηση του κόκκου

H… εκδίκηση του κόκκου

Μπορεί επί δεκαετίες ο αλεσμένος καφές να ήταν το πιο δημοφιλές προϊόν για τους καταναλωτές που παράγουν δικό τους ρόφημα στο σπίτι, όμως, όπως όλα δείχνουν αυτό το trend αλλάζει.

 

Έρευνα που δημοσιεύει το pattern.com, με δεδομένα από το ecommerce accelerator Pattern, αποτυπώνει τις νέες τάσεις και προτιμήσεις των καταναλωτών και φαίνεται πως όσον αφορά το χαρμάνι, ο κόκκος μάλλον κυριαρχεί.

 

Ειδικότερα,η έρευνα που εκτείνεται για περίοδο από το τρίτο τρίμηνο του 2023 έως το τρίτο τρίμηνο του 2024, αποτυπώνει μια αυξανόμενη προτίμηση για ολόκληρους κόκκους καφέ. Με αυτό το δεδομένο, οι καταναλωτές έχουν δείξει επίσης αυξημένο ενδιαφέρον για μύλους, μηχανές παρασκευής και άλλα προϊόντα καφέ, υποδηλώνοντας μια συνολική στροφή προς την παρασκευή στο σπίτι .

 

Για τους επιχειρηματίες του καφέ παγκοσμίως, αυτό μπορεί να συνεπάγεται μια στροφή των εν δυνάμει πελατών από το specialty coffee στο home brewing, μια εξέλιξη που απαιτεί επαγρύπνηση. Το κόστος ζωής είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει σε αυτή τη μεταστροφή.

 

Δείτε παρακάτω τη μέση ζήτηση για τις πιο δημοφιλείς μηχανές καφέ στο Amazon, από το τρίτο τρίμηνο του 2023 έως το τρίτο τρίμηνο του 2024:

 

Η ζήτηση για Drip Coffee Makers αυξήθηκε κατά 66% από το τρίτο τρίμηνο του 2023 έως το τρίτο τρίμηνο του 2024 και ακολούθως:

 

Μηχανές Espresso κατά +50%
Ολόκληροι κόκκοι καφέ κατά +46%
Αυτόματες μηχανές καφέ κατά +44%
Αποθήκευση κόκκων καφέ κατά +20%

 

Ποιες μάρκες κόκκων προτιμούν οι καταναλωτές

 

Με μια τόσο αξιοσημείωτη αύξηση της ζήτησης για ολόκληρους κόκκους καφέ, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να δούμε ποιες μάρκες καφέ ήταν οι πιο δημοφιλείς, με βάση πάντα τις πωλήσεις στην Amazon. Ακολουθούν τα brands καφέ που σημείωσαν τη σημαντικότερη αύξηση της ζήτησης από το τρίτο τρίμηνο του 2023 έως το τρίτο τρίμηνο του 2024:

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει της ίδιας έρευνας, ορισμένες μηχανές καφέ και gadgetss κατέγραψαν πτώση της ζήτησης από έτος σε έτος, όπως: Η ζήτηση για Percolators καφέ μειώθηκε κατά 44% και αντίστοιχα πτώση σημείωσαν:

Καφετιέρες Cold Brew -18%

 

Τούρκικες καφετιέρες -15%

 

Ταξιδιωτικές καφετιέρες -10%

 

Κουτάλια καφέ -3%