25 χρόνια Università del Caffè της illycaffè!

25 χρόνια Università del Caffè της illycaffè!

Το Università del Caffè της illycaffè, ένα παγκόσμιο κέντρο αριστείας που ιδρύθηκε με στόχο την προώθηση της κουλτούρας του ποιοτικού καφέ σε όλο τον κόσμο, γιορτάζει την 25η επέτειό του.

 

Το Università del Caffè, το οποίο ιδρύθηκε το 1999 στην Τεργέστη της Ιταλίας, ιδρύθηκε για να εκπαιδεύσει μια ευρεία γκάμα ανθρώπων πάνω σε όλες τις φάσεις παραγωγής του καφέ, από τον κόκκο έως το φλιτζάνι, μεταξύ άλλων τους καλλιεργητές καφέ, τους επαγγελματίες της φιλοξενίας και τους λάτρεις του ροφήματος.

 

«Η εκπαίδευση είναι ένας στρατηγικός μοχλός για την επιτυχία μιας εταιρείας, μιας βιομηχανίας και για την πραγματική ανάπτυξη των ανθρώπων», λέει η Cristina Scocchia, Διευθύνουσα Σύμβουλος της illycaffè.

 

«Επίσης, ενσωματώνει το πάθος, την περιέργεια και την επιθυμία να διευρύνει κάποιος τις γνώσεις του. Το Università del Caffè αποτελεί παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο μπορεί να μεταδοθεί μια κουλτούρα ποιότητας και βιωσιμότητας μέσω της καινοτόμου και ελκυστικής εκπαίδευσης».

 

Το Università del Caffè έχει εκπαιδεύσει πάνω από 350.000 παραγωγούς καφέ, baristas, εστιάτορες και λάτρεις του καφέ από την έναρξη της λειτουργίας του. Το ίδρυμα εργάζεται προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της αλυσίδας εφοδιασμού, από την καλλιέργεια μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

 

Μια σχολή 50 εκπαιδευτών πιστοποιημένων από την ACS Italia παραδίδει τα εκπαιδευτικά της προγράμματα. Το Università έχει πλέον παραρτήματα σε πολλές ηπείρους και προσφέρει διάφορα μαθήματα προσαρμοσμένα στις τοπικές ανάγκες, ενώ παράλληλα εργάζεται για να διατηρήσει τον στόχο του οργανισμού για την επίτευξη παγκόσμιας αριστείας. Η οικογενειακή ιταλική εταιρεία καφέ illycaffè ιδρύθηκε στην Τεργέστη το 1933. Κάθε μέρα, πάνω από 8 εκατομμύρια φλιτζάνια καφέ illycaffè σερβίρονται σε περισσότερες από 140 χώρες.