Ashotchu: Tι θα έλεγες για παγωμένο τσάι με την προσθήκη εσπρέσο;

Ashotchu: Tι θα έλεγες για παγωμένο τσάι με την προσθήκη εσπρέσο;

Eδώ και αρκετά χρόνια έχουμε δει αρκετές τάσεις και πλούσια ποικιλία σε ροφήματα και η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα από αυτά είναι αρκετά εύγευστα. Από τον dalgona coffee, το ρόφημα που έγινε viral την περίοδο του covid-19 έως τον proffee και το εσπρέσο μαρτίνι, όλα αυτά τα ροφήματα είχαν κάτι καινούργιο να δώσουν στην αγορά αλλά και στους Coffee Aficionados.

 

H τελευταία τάση βρίσκει έναν “σύντροφο” στον καφέ που είναι λίγο πιο οικείος: το τσάι. Το ρόφημα του καλοκαιριού στη Νότια Κορέα ονομάζεται Ashotchu και παντρεύει τον εσπρέσο με παγωμένο τσάι. Ίσως δεν είναι το πιο πρωτότυπο “ζεύγος” αλλά το παραμένει ένας καλός συνδυασμός.

 

Ο καφές και το τσάι θεωρούνται παραδοσιακά λίγο-πολύ, ας πούμε, όπως το ουίσκι με το τζιν. Είναι «βασικά αποστάγματα», που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μιας ποικιλίας ροφημάτων. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ένα για το άλλο—χρησιμοποιώντας τσάι αντί για εσπρέσο για να φτιάξετε ένα London Fog, για παράδειγμα— σπάνια όμως αναμειγνύονται στο ίδιο ποτήρι.

 

Το Ashotchu όπως αναφέρει η The Chosun Daily, συνδυάζει ένα σφηνάκι εσπρέσο με παγωμένο τσάι, συχνά με γεύση φρούτου όπως λεμόνι ή ροδάκινο για την παρασκευή ενός καλοκαιρινού δροσιστικού ποτού με καφεΐνη. Το Ashotchu ξεκίνησε να εμφανίζεται στο διαδίκτυο το 2018, αλλά μόλις στις αρχές του έτους άρχισε να γίνεται τάση, με τους πελάτες να δημιουργούν τη δική τους παρασκευή, εκτός μενού.

 

Λόγω της δημοτικότητάς του ροφήματος, κορεατικές αλυσίδες καφέ όπως το Mega MGC Coffee, το Paik’s Coffee, το Compose Coffee, το EDIYA Coffee και το αρτοποιείο Tous Les Jour πρόσθεσαν το Ashotchu στο κανονικό τους μενού. Μια άλλη αλυσίδα καφέ, η A Twosome Place, πρόσθεσε το ρόφημα στο μενού της τον Ιούνιο, πουλώντας πάνω από 900.000 από αυτά σε μόλις δύο μήνες, καθιστώντας το «το προϊόν με τις ταχύτερες πωλήσεις στην ιστορία της μάρκας», σύμφωνα με την The Chosun Daily.

Το Ashotchu θα μπορούσε να είναι πραγματικά κακό. Ίσως δεν είναι το πιο εντυπωσιακό ρόφημα, αλλά σίγουρα πρόκειται για ένα δροσιστικό, αρκετά ευχάριστο ρόφημα για το καλοκαίρι.