3 από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες διεθνείς αλυσίδες καφέ

3 από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες διεθνείς αλυσίδες καφέ

Οι αλυσίδες καφέ αναπτύσσονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, λόγω της ζήτησης για γρήγορο και υψηλής ποιότητας καφέ. Το 2022, η αγορά των coffee shops μόνο στις ΗΠΑ ξεπέρασε τα 48 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη Statista, και η αγορά αναμένεται να αναπτυχθεί καθώς εισέρχονται νέοι παίκτες στην αγορά. Τα τελευταία χρόνια, “γίγαντες” του κλάδου αλλά και μικρά αλλά ισχυρά τοπικά καταστήματα έχουν επεκτείνει το αποτύπωμά τους με στόχο να κατακτήσουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα αυτής της αναπτυσσόμενης αγοράς.

 

Οι αλυσίδες καφέ έχουν ήδη ανακοινώσει νέα εγκαίνια καταστημάτων για το 2024 κι έπειτα. Δείτ 3 από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες

 

Starbucks

 

Η Starbucks ανακοίνωσε ένα σχέδιο να ανοίξει 17.000 περισσότερα καταστήματα μέχρι το 2030, ανεβάζοντας το σύνολο τους παγκοσμίως σε 55.000. Η mega-αλυσίδα καφέ κατατάσσεται σταθερά ως η νούμερο ένα παγκοσμίως, δημιουργώντας 10 φορές περισσότερα έσοδα από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της, την Costa Coffee με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Black Rock Coffee Bar

 

Η αλυσίδα εστιάζει στην αύξηση του αποτυπώματός της στη Δύση. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Black Rock άνοιξε το τέταρτο κατάστημά της στο Σαν Αντόνιο και το 32ο στο Τέξας συνολικά. Έχει πλέον περισσότερα από 130 καταστήματα σε επτά πολιτείες των ΗΠΑ: Όρεγκον, Αριζόνα, Καλιφόρνια, Κολοράντο, Αϊντάχο, Τέξας και Ουάσιγκτον.

 

Dutch Bros Coffee

 

Η Dutch Bros Coffee με έδρα το Όρεγκον είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες στον κλάδο των ροφημάτων γρήγορης εξυπηρέτησης. Μόλις πέρυσι άνοιξε 159 νέα καταστήματα. Με 800 τοποθεσίες σε 17 πολιτείες, η Dutch Bros ανοίγει καταστήματα με ρυθμό που κόβει την ανάσα και δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Τώρα σχεδιάζει να ανοίξει μεταξύ 150 και 165 νέα καταστήματα το 2024, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό καταστημάτων κοντά στον αριθμό- ορόσημο των 1.000 καταστημάτων. Μακροπρόθεσμα, η Dutch Bros σχεδιάζει να ανοίξει 4.000 καφέ μέσα στα επόμενα 10 με 15 χρόνια.