Cookies βρώμης
Με τη βοήθεια της Emily Vagia, μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε τα πιο εύκολα και νόστιμα πιάτα για brunch, που θα απογειώσουν τον ουρανίσκο μας και δεν θα μας φορτώσουν με έξτρα θερμίδες το καλοκαίρι.
Για το ιδανικό σκηνικό, δεν παραλείπουμε να διακοσμήσουμε το τραπέζι μας και να χαρούμε τις δημιουργίες μας στο μπαλκόνι ή τον κήπο συντροφιά με έναν παγωμένο καφέ.
*Περισσότερες συνταγές στο mrssoupe.com
Υλικά
2 φλ. (160 γρ.) βρώμη
1/2 φλ. (120 γρ.) φυστικοβούτυρο ή κάποιο άλλο βούτυρο ξηρού καρπού
1/8 φλ. (42 γρ.) μέλι ή maple syrup
3/4 φλ. ώριμη μπανάνα λιωμένη (περίπου 1,5 μπανάνα)
1/2 φλ. (85 γρ.) σταγόνες σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας. Στο τέλος, ρίχνουμε τις περισσότερες σταγόνες (κρατάμε και μερικές για να βάλουμε από πάνω). Ανακατεύουμε απαλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Φτιάχνουμε με τη ζύμη 9 cookies. Πιέζουμε ελαφρώς με τα δάχτυλά μας. Να έχουμε υπόψη μας ότι δεν φουσκώνουν, ούτε αλλάζουν μέγεθος, ούτε απλώνουν στο ψήσιμο. Επομένως ό,τι σχήμα τους δώσουμε εξαρχής σε αυτό θα μείνουν. Ρίχνουμε από πάνω μερικές σταγόνες σοκολάτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 15-17 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος.
Πηγή: Coffee&Brunch Magazine