Πώς η νέα τεχνολογία στους μύλους αναμορφώνει την εκχύλιση

Πώς η νέα τεχνολογία στους μύλους αναμορφώνει την εκχύλιση

Αν και οι μύλοι έχουν γίνει πιο αποτελεσματικοί και ακριβείς την τελευταία δεκαετία, οι κατασκευαστές συνεχίζουν να πιέζουν για περαιτέρω καινοτομία με στόχο τη βελτίωση της εκχύλισης και της γεύσης.

 

Σε σύγκριση με τους timed grinders, τα βαρυμετρικά μοντέλα αποδίδουν καλύτερα, αλλά υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης.

 

Καθώς οι βαρυμετρικοί μύλοι δεν μπορούν να προσαρμόσουν αυτόματα το μέγεθος άλεσης με βάση τις διαφορετικές πυκνότητες και θερμοκρασίες κόκκων, οι baristas είναι αναγκασμένοι να αφιερώνουν χρόνο στην επαναβαθμονόμηση των μύλων.

 

Λύση στο ζήτημα αυτό ίσως αποτελέσει το Σύστημα Ελέγχου Μύλου (GCS). Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στον barista να συνδέσει ψηφιακά τον μύλο του με μια μηχανή εσπρέσο. Όταν αλλάζουν ορισμένες μεταβλητές ή προκύπτουν προβλήματα που σχετίζονται με τη διοχέτευση, η μηχανή εσπρέσο ειδοποιεί αυτόματα στον μύλο να προσαρμόσει το μέγεθος άλεσης, ώστε οι baristas να επιτύχουν πιο ομοιόμορφη εξαγωγή.

 

Ο στόχος του συστήματος αυτού, μια πρωτοβουλία της ιταλικής Dalla Corte είναι να διατηρήσει μια εξαιρετικά συνεπή και ακριβή χρονομετρημένη δόση για τη βελτίωση της συνολικής αποτελεσματικότητας της διαδικασίας.

 

Η βελτίωση της τεχνολογίας στους μύλους άλεσης σίγουρα οδηγεί σε καλύτερη ποιότητα εξαγωγής, αλλά βοηθά επίσης στη βελτίωση της ροής εργασίας των barista και της αποτελεσματικότητας τους. Τα υψηλά ποσοστά εναλλαγής προσωπικού ήταν πάντα ένα ζήτημα στον κλάδο της φιλοξενίας και η πανδημία επιδείνωσε την κατάσταση. Τον Ιούλιο του 2023, η εμπορική ένωση UK Hospitality ανέφερε ότι οι εθνικές κενές θέσεις εργασίας ήταν κατά 48% υψηλότερες από ό,τι πριν από τον Covid-19 – με λιγότερα άτομα να έχουν κίνητρα να εργαστούν στον τομέα της φιλοξενίας. Για τους επιχειρηματίες των καφετεριών, αυτό σημαίνει ότι η επένδυση στην εκπαίδευση barista γίνεται πιο δύσκολη, αλλά εξακολουθεί να είναι κρίσιμης σημασίας για να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό.