Ιταλική φοκάτσια

Ιταλική φοκάτσια

Με τη βοήθεια της Emily Vagia, μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε τα πιο εύκολα και νόστιμα πιάτα για brunch, που θα απογειώσουν τον ουρανίσκο μας και δεν θα μας φορτώσουν με έξτρα θερμίδες το καλοκαίρι.

 

Για το ιδανικό σκηνικό, δεν παραλείπουμε να διακοσμήσουμε το τραπέζι μας και να χαρούμε τις δημιουργίες μας στο μπαλκόνι ή τον κήπο συντροφιά με έναν παγωμένο καφέ.

 

*Περισσότερες συνταγές στο mrssoupe.com

 

Υλικά

 

500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
7 γρ. μαγιά ξηρή
Mιάμιση κ.γ. αλάτι για τη ζύμη
1 και 1/3 φλ. νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Δεντρολίβανο
2 κ.γ. αλάτι για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

 

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι. Ρίχνουμε το νερό και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια καθαρή λεία επιφάνεια. Ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Αφήνουμε για 1-2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Με τα χέρια μας απλώνουμε τη ζύμη σε ένα μακρόστενο ταψί. Η φοκάτσια δεν είναι σαν το κλασικό δικό μας καρβέλι. Είναι πιο πλατιά, σαν λαγάνα. Κάνουμε με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας βαθιές τρύπες σε όλη τη φοκάτσια και βάζουμε στις τρύπες μισά ντοματίνια με το κομμένο μέρος τους προς τα πάνω. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, δεντρολίβανο και 2 κ.γ. αλάτι. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Ψήνουμε για 10 λεπτά πάνω-κάτω. Χαμηλώνουμε στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.

 

Πηγή: Coffee&Brunch Magazine