Vegan κρουασανάκια

Vegan κρουασανάκια

Με τη βοήθεια της Emily Vagia, μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε τα πιο εύκολα και νόστιμα πιάτα για brunch, που θα απογειώσουν τον ουρανίσκο μας και δεν θα μας φορτώσουν με έξτρα θερμίδες το καλοκαίρι. Για το ιδανικό σκηνικό, δεν παραλείπουμε να διακοσμήσουμε το τραπέζι μας και να χαρούμε τις δημιουργίες μας στο μπαλκόνι ή τον κήπο συντροφιά με έναν παγωμένο καφέ.

 

*Περισσότερες συνταγές στο mrssoupe.com

 

Υλικά

 

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή αλεύρι ολικής)
12 γρ. μαγιά ξηρή
100 γρ. vegan βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. γάλα αμυγδάλου ή σόγιας
7 γρ. αλάτι
25 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης της επιλογής μας
1/2 φλ. ζεστό νερό

 

Εκτέλεση

 

Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι το 1/4 από το αλεύρι μαζί με το νερό και τη μαγιά. Αφήνουμε εκεί για 15 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι (εκτός από 50 γρ.), το αλάτι, το υποκατάστατο ζάχαρης και το γάλα. Προσθέτουμε και το μπολάκι με τη μαγιά. Ρίχνουμε μέσα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά. Αν θεωρούμε ότι κολλάει η ζύμη μας, προσθέτουμε ακόμη 50 γρ. αλεύρι. Το σημαντικό στα κρουασάν είναι το μέτρημα της ζύμης. Θέλουμε να φτιάξουμε τρίγωνα 15x15x10 εκατοστά. Τυλίγουμε το τρίγωνο ξεκινώντας από την πλευρά των 10 εκατοστών προς τη γωνία. Αφήνουμε τα κρουασάν σε ζεστό μέρος σκεπασμένα για μία ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 10-12 λεπτά.

 

Aπό το Coffee&Brunch Magazine