H Coffee Island στο Χονγκ Κονγκ!

H Coffee Island στο Χονγκ Κονγκ!

Η Coffee Island με ενθουσιασμό ανακοίνωσε την είσοδό της στην αγορά της Ανατολικής Ασίας, με ένα κατάστημα στο εμπορικό κέντρο K11 Art Mall στο Χονγκ Κονγκ.

 

Για να σηματοδοτήσει το λανσάρισμά της, η Coffee Island φιλοξένησε μια ειδική εκδήλωση στο K11 Art Mall όπου ο Διευθύνων Σύμβουλός του Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, εξουσιοδοτημένος εκπαιδευτής SCA και η Q Arabica Grader, παρουσίασε τη σειρά καφέ της αλυσίδας.

 

Εκπρόσωπος της Coffee Island είπε στο World Coffee Portal ότι το Χονγκ Κονγκ αντιπροσωπεύει «ένα σημαντικό ορόσημο» στη στρατηγική ανάπτυξης του 2024, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία «στρατηγικών συνεργασιών» για την είσοδο σε νέες χώρες και την κλιμάκωση του αποτυπώματος ττης εταιρείας στις τρέχουσες αγορές της. Η Coffee Island ιδρύθηκε στην Πάτρα το 1999 και διαθέτει 458 καταστήματα στην Ελλάδα και άλλα 53 σε διεθνείς αγορές που αποφέρουν έσοδα 34,7 εκατ. ευρώ (38 εκατ. δολάρια) ετησίως. Η αγορά επώνυμων καφέ του Χονγκ Κονγκ είναι ένας συνδυασμός εγχώριων και διεθνών αλυσίδων, με ένα πολύ ισχυρό τμήμα specialty καφέ.

 

Η έκθεση Project Café East Asia 2024 του World Coffee Portal kaταδεικνύει ότι η συνολική αγορά επώνυμων καφέ στο Χονγκ Κονγκ ξεπερνά τα 730 καταστήματα, με επικεφαλής τα Starbucks με περίπου 170 καταστήματα. Η αγορά προβλέπεται να ξεπεράσει τα 820 σημεία πώλησης μέχρι το τέλος του 2028.