H Nestlé ετοιμάζει μια πιο ανθεκτική ποικιλία Arabica

H Nestlé ετοιμάζει μια πιο ανθεκτική ποικιλία Arabica

Η επικείμενη απειλή της Kλιματικής Aλλαγής έχει αναγκάσει επιστήμονες και ερευνητές σε όλο τον κόσμο να αναζητούν νέες λύσεις.

 

Στον κόσμο του καφέ, αυτό συνεπάγεται νέες ποικιλίες που είναι πιο ανθεκτικές στη θερμότητα και σε ασθένειες όπως η Σκουριά των Φύλλων. Μια μάρκα που αναζητά τέτοιες λύσεις είναι η Nestlé που έχει υπό την ομπρέλα της brands όπως Nescafe, Blue Bottle και Starbucks.

Η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργήσει μια νέα ποικιλία καφέ Arabica, πολλά υποσχόμενη. Η νέα ποικιλία ονομάστηκε Star 4 και αναπτύχθηκε από την ομάδα εσωτερικών γεωργικών επιστημόνων και γεωπόνων της Nestlé. Χρησιμοποιώντας αυτό που περιγράφουν ως «παραδοσιακές μεθόδους αναπαραγωγής», οι ερευνητές δημιούργησαν το Star 4 από βραζιλιάνικες ποικιλίες, με στόχο να δημιουργήσουν κάτι ανθεκτικό. Η προσπάθεια φαίνεται πως στέφθηκε με επιτυχία και η νέα ποικιλία παρήγαγε επίσης σπόρους καφέ μεγαλύτερου μεγέθους, διατηρώντας παράλληλα το χαρακτηριστικό προφίλ βραζιλιάνικου καφέ.

 

Στη συνέχεια, ο Star 4 δοκιμάστηκε έναντι ήδη υπαρχουσών ποικιλιών στο São Paulo και το Minas Gerais. Διαπίστωσαν ότι ο Star 4 είχε αποδόσεις που ήταν «ουσιαστικά υψηλότερες από τις δύο πιο χρησιμοποιούμενες τοπικές ποικιλίες της Βραζιλίας». Αυτή η αυξημένη παραγωγικότητα, σύμφωνα με τους ερευνητές, έχει ως αποτέλεσμα την προώθηση της βιωσιμότητας. Σε συνδυασμό με βελτιωμένες γεωργικές πρακτικές, αυτοί οι καφέδες υψηλότερης απόδοσης, ισχυρίζονται, μειώνουν την ποσότητα των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που προκύπτουν από την καλλιέργειά τους.

 

Ο Star 4 έχει τα “φόντα” να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, ειδικά καθώς η παγκόσμια προσφορά καφέ πασχίζει να καλύψει τη ζήτηση.

 

Με πληροφορίες από το Sprudge