Coffee in the city: Οι νέες αφίξεις για καλό καφέ (ΙΙ)

Coffee in the city: Οι νέες αφίξεις για καλό καφέ (ΙΙ)

Αν το καλοσκεφτείτε, λίγα πράγματα μας δίνουν πια πραγματική ευχαρίστηση και απόλαυση, στην καθημερινότητά μας, και πολλά από αυτά σχετίζονται με την αίσθηση της γεύσης και της οσμής. Όπως ένας αρωματικός και φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, ζεστός ή κρύος, που παρασκευάζεται σε μηχανές εξαιρετικής ποιότητας, από έμπειρα εκπαιδευμένα χέρια, και σερβίρεται σε προσεγμένους και καλαίσθητους χώρους, που μόνο όμορφα vibes μπορούν να εκπέμψουν.

 

Αυτή η εικόνα γίνεται όλο και πιο συχνή στο κολάζ της αθηναϊκής σκηνής του καφέ, με ολοένα και περισσότερα μαγαζιά να ανοίγουν τις πόρτες τους και να αρωματίζουν τις γειτονιές της πόλης με καλοφτιαγμένους καφέδες, και όχι μόνο.

 

Από τη Χριστίνα Φαραζή

 

Roasting Warehouse Athens

 

Και από το καφέ της Τήνου, που ταξίδεψε στην πρωτεύουσα, δίνουμε ραντεβού στην αλυσίδα ενός Ελληνοαυστραλού στην Αυστραλία, που άνοιξε πριν λίγους μήνες το πρώτο της μαγαζί στην Αθήνα. Το Roasting Warehouse Athens προσφέρει φρεσκοκαβουρδισμένο –στο εργαστήριο του καταστήματος– espresso, από τρία blends και single origins, σε μία από τις ομορφότερες πλατείες του Νέου Κόσμου.

 

Ο χώρος του είναι μεγάλος και προσφέρεται για να καθίσετε αναπαυτικά και να χαλαρώσετε ή να δουλέψετε εξ αποστάσεως, σε ένα φωτεινό, καθαρό περιβάλλον. Προφανώς και δεν θα πιείτε μόνο εξαιρετικό καφέ, που θα σας επιστρέφει ξανά και ξανά εκεί. Θα γευθείτε ένα ιδιαίτερο breakfast/brunch με fish & chips, hash browns (ξεροτηγανίδια) με brisket και αβγά ποσέ, scrambled eggs σε προζυμένιο ψωμί με τσίλι και pork belly.

 

INFO
Ντελακρουά 2, Αθήνα, 210 92 27 346

 

The Laughing Man

 

Στην πολύβουη γειτονιά του Παγκρατίου, έχει προστεθεί εδώ και λίγο καιρό ένα νέο καφέ. Για την ακρίβεια, ένα μικροσκοπικό coffee shop, όπου πίνετε specialty καφέ στο χέρι, αλλά μπορείτε να τον αγοράσετε και για το σπίτι. Από 100% Arabica ποικιλίες, από Βραζιλία, Κολομβία και Ινδία μέχρι και από Κεντρική Αμερική, με αρώματα κόκκινων φρούτων, αλλά και από Αφρική, με αρώματα ροδάκινου, κερασιού και πορτοκαλιού.

 

Κι επειδή ειδικά ο πρωινός καφές θέλει πάντα κάτι αλμυρό ή γλυκό να τον συνοδέψει, στο The Laughing Man το μενού έχει λιχουδιές με την υπογραφή φημισμένων μαγαζιών: φρεσκοψημένα cookies από το The Cookie Dude, κέικ από το Moden, σάντουιτς που παρασκευάζονται εκείνη τη στιγμή με ψωμιά από τον Αρτοποιητή στο Κουκάκι και το Flake στην Κυψέλη.

 

INFO
Φιλολάου 160-164, Παγκράτι, 210 75 62 053

 

Foyer Espresso Bar

 

Μένουμε στη γειτονιά του Παγκρατίου, αλλά μεταφερόμαστε σε ένα coffee shop που είναι και wine bar. Το πρωί, σερβίρει high-end καφέδες (συνεργάζεται με roasteries από Αμερική, Ασία, Ευρώπη) και, το απόγευμα, βιολογικά, βιοδυναμικά ή ήπιας παρέμβασης κρασιά τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον διεθνή αμπελώνα.

 

Το Foyer Espresso Bar, μετά από οκτώ χρόνια στο κέντρο της Αθήνας, αναγεννήθηκε στην οδό Βρυάξιδος, σε έναν καινούργιο χώρο που διαθέτει και in-house παρασκευαστήριο. Εκεί, φτιάχνονται καθημερινά κέικ και cheesecake, αλμυρά buns με χειροποίητα ψωμάκια και φρέσκα υλικά.

 

INFO
Βρυάξιδος 2, Παγκράτι, 210 75 14 124

 

 

Από το Coffee&Brunch Magazine

 

Διαβάστε επίσης:

 

Coffee in the city: Οι νέες αφίξεις για καλό καφέ