Λουκουμάδες φούρνου
Με τη βοήθεια της Emily Vagia, μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε τα πιο εύκολα και νόστιμα πιάτα για brunch, που θα απογειώσουν τον ουρανίσκο μας και δεν θα μας φορτώσουν με έξτρα θερμίδες το καλοκαίρι. Για το ιδανικό σκηνικό, δεν παραλείπουμε να διακοσμήσουμε το τραπέζι μας και να χαρούμε τις δημιουργίες μας στο μπαλκόνι ή τον κήπο συντροφιά με έναν παγωμένο καφέ.
Λουκουμάδες φούρνου
Υλικά
1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 scoop πρωτεΐνη με γεύση βανίλια
140 γρ. γιαούρτι της επιλογής μας
Μέλι ή maple syrup και τριμμένο αμύγδαλο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και την πρωτεΐνη με γεύση βανίλια. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Φτιάχνουμε μια μπάλα. Κόβουμε σε μπουκιές και φτιάχνουμε μπαλάκια. Βάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε αμέσως με μέλι ή maple syrup και τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι. Εναλλακτικά, μπορούμε να τους αλείψουμε με λιωμένο βούτυρο και να τους βουτήξουμε μέσα σε μείγμα ζάχαρης-κανέλας.
Πηγή: Coffee&Brunch Magazine