Coffee in the city: Οι νέες αφίξεις για καλό καφέ

Coffee in the city: Οι νέες αφίξεις για καλό καφέ

Αν το καλοσκεφτείτε, λίγα πράγματα μας δίνουν πια πραγματική ευχαρίστηση και απόλαυση, στην καθημερινότητά μας, και πολλά από αυτά σχετίζονται με την αίσθηση της γεύσης και της οσμής. Όπως ένας αρωματικός και φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, ζεστός ή κρύος, που παρασκευάζεται σε μηχανές εξαιρετικής ποιότητας, από έμπειρα εκπαιδευμένα χέρια, και σερβίρεται σε προσεγμένους και καλαίσθητους χώρους, που μόνο όμορφα vibes μπορούν να εκπέμψουν.

 

Αυτή η εικόνα γίνεται όλο και πιο συχνή στο κολάζ της αθηναϊκής σκηνής του καφέ, με ολοένα και περισσότερα μαγαζιά να ανοίγουν τις πόρτες τους και να αρωματίζουν τις γειτονιές της πόλης με καλοφτιαγμένους καφέδες, και όχι μόνο.

 

Από τη Χριστίνα Φαραζή

 

Neropistolo

 

Ακριβώς δίπλα από το Birdman του Άρη Βεζενέ, έχει ανοίξει, επί της Βουλής, το πιο παιχνιδιάρικο new age bakery του αθηναϊκού κέντρου. Δηλαδή, εδώ, δεν έχουμε ένα coffee spot, αλλά ένα μοντέρνο αρτοποιείο-boulangerie, που δεν θα μπορούσε όμως να μη φτιάχνει ταυτόχρονα και πολύ καλό καφέ από την εταιρεία Cafeistas.

 

Στο Neropistolo, δοκιμάζετε, είτε πακέτο είτε στα λίγα τραπεζάκια που έχει έξω, ψωμί αργής ωρίμανσης, τσιαπάτα και φοκάτσιες, που γίνονται οι βάσεις για πεντανόστιμα σάντουιτς, καθώς και κρουασάν βουτύρου και σοκολάτας, αλλά και με αλμυρή γέμιση, μπριος με ganache λευκής σοκολάτας και κρέμα φουντουκιού και σου γεμιστό με καραμελωμένη σοκολάτα γάλακτος.

 

INFO
Βουλής 35, Αθήνα, 210 33 15 859

 

Sol Bake & Coffee Project

 

Ξεκίνησε από την Τήνο να σερβίρει ποιοτικό καφέ και μυρωδάτα cinnamon rolls, για τα οποία ντόπιοι και παραθεριστές έκαναν ουρά από το πρωί να τα γευτούν, και, πλέον, το Sol κατοικεί και στο κέντρο της Αθήνας. Απέκτησε το πρωτευουσιάνικο αδερφάκι του στην οδό Πραξιτέλους, σε έναν χώρο industrial αισθητικής, όπου θα βρείτε μέχρι και T-shirts ελληνικής κατασκευής να αγοράσετε.
Στο Sol, που είναι ένα bake & coffee spot, με vegeterian και vegan φιλοσοφία, θα απολαύσετε γλυκά ρολάκια –από τα κλασικά κανέλας μέχρι τα γεμιστά με κρέμα φιστίκι Αιγίνης, choco oreo και γεύση cheesecake–, αλλά και αλμυρά. Παρασκευάζονται με διαφορετική ζύμη, με κουρκουμά, και γεμίζονται με πεντανόστιμους συνδυασμούς τυριών, αλλαντικών, φρούτων και λαχανικών.

 

INFO
Πραξιτέλους 11, Αθήνα, 210 32 42 663

 

 

Από το Coffee&Brunch Magazine