Δροσιά σε ταράτσες και αυλές της Αθήνας

Δροσιά σε ταράτσες και αυλές της Αθήνας

Με το καλοκαίρι να είναι ήδη εδώ, δεν υπάρχει ιδανικότερη στιγμή για να επισκεφθούμε αστικές οάσεις που προσφέρουν ανάσες δροσιάς και μοναδικές γευστικές εμπειρίες

 

Teras Athens

 

Από το Σύνταγμα μεταφερόμαστε λίγους δρόμους πίσω από το ΕΜΣΤ, στον Νέο Κόσμο, όπου μια διώροφη μονοκατοικία της δεκαετίας του 1930, στο χρώμα της τερακότας, με πλακόστρωτη αυλή με δέντρα, μεταμορφώθηκε σε ένα από τα πιο δροσερά καφέ/μπαρ/εστιατόρια του ευρύτερου αθηναϊκού κέντρου.

 

Το Teras Athens δεν είναι ό,τι λέει το όνομά του. Εν αντιθέσει, είναι μία από τις πιο χαριτωμένες, με vintage αισθητική, αυλές και από τα πιο cool summer spots. Τόσο στο μενού για πρωινό, στις all-day επιλογές για φαγητό και στο bar food με τα tacos, όσο και στα προσεγμένα κοκτέιλ –το Cinematic είναι χιτ με παλαιωμένο ρούμι, pop corn βουτύρου και άρωμα cola– οι λατινοαμερικάνικες επιρροές είναι έκδηλες. Κι αν δεν είστε του καφέ, στο Teras θα βρείτε ποικιλία από τσάγια και τους πιο νόστιμους φυσικούς χυμούς και smoothies, για ευεξία και detox.

 

INFO
Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος, 211 41 80 653

 

Noah

 

Λατινοαμερικάνικες αναφορές –σε συνδυασμό όμως με διακοπές σε κάποιο ελληνικό νησί– θα συναντήσετε σε μία ακόμη αυλή: την καταπράσινη και πολύχρωμη του Noah, που βρίσκεται πάνω από το Πάρκο Ελευθερίας και πίσω από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σε αυτό το σκηνικό, που μοιάζει με μεξικάνικη hacienda, με το χαρακτηριστικό γλυπτό-σιντριβάνι (το χέρι που συμβολίζει τη φράση «σ’ αγαπώ» στη νοηματική), μπορείτε να χαλαρώσετε κάθε ώρα της ημέρας. Με καφέ και brunch με υγιεινές επιλογές, ελαφρύ μεσημεριανό υπό σκιά και το πιο απολαυστικό βραδινό και τις έθνικ γεύσεις της κουζίνας του να σερβίρονται συνοδεία μεγάλης λίστας κρασιών, premium ποτών και κοκτέιλ, που, για να είμαστε ειλικρινείς, είναι από τα highlights του μαγαζιού.

 

INFO
Πάρκο Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής, 210 72 33 419

 

Couleur Locale

 

Από τις πιο παλιές ταράτσες του κέντρου, που είναι γεμάτες σχεδόν όλο τον χρόνο, είναι το κρυμμένο μέσα στη στοά της οδού Νορμανού, στο Μοναστηράκι, πολύ κοντά στην ομώνυμη στάση του μετρό, σε μια πολυσύχναστη γειτονιά που θυμίζει κάτι από παλιά Αθήνα, Couleur Locale. Ο άνετος, ευάερος και ευήλιος χώρος του λειτουργεί ως all-day. Σερβίρει το πρωί καφέ και brunch, το μεσημέρι και το απόγευμα φαγητό, κρασί, μπίρες και early drinks, και αργά το βράδυ classic και signature κοκτέιλ, υπό τους ήχους των dj sets και με θέα –τι άλλο;– την Ακρόπολη, την Πλάκα και τα Αναφιώτικα.

 

INFO
Νορμανού 3, Μοναστηράκι, 216 70 04 917

 

Ostomachion

 

Κι αν η ταράτσα του Couleur Locale είναι σχεδόν… speakeasy, λόγω της εισόδου από τη στοά, εκείνη του Ostomachion (οστούν+μάχη = η μάχη των οστών, δηλαδή Οστομάχιον) είναι μάλλον κυριολεκτικά. Για να καθίσετε στην cool, καλοκαιρινή μπάρα του πρέπει να μπείτε στο ξενοδοχείο Mosaikon και να ανεβείτε στην ταράτσα. Είναι αδύνατον να μην αισθανθείτε αυτομάτως χαλαροί και ξέγνοιαστοι, σαν να είστε διακοπές.
Το Ostomachion είναι το ιδανικό spot για ποτό, κρασί, αλλά κυρίως για κοκτέιλ, με τη διαφορετική και spicy εκδοχή της Margarita με ροδάκινο, χαμομήλι και τσίλι να είναι από τις viral επιλογές. Δεν χορταίνουμε να την απολαμβάνουμε κάθε φορά και, φυσικά, όχι με άδειο στομάχι. Πίνσα, μπρουσκέτες, ταρτάρ και ποικιλίες τυριών και αλλαντικών είναι μόνο μερικές από τις επιλογές του μενού.

 

INFO
Κολοκοτρώνη 61, Αθήνα, 210 32 35 000

 

Με πληροφορίες από το Coffee&Brunch Magazine