Brunch, κοκτέιλ και δροσιά σε ταράτσες και αυλές της Αθήνας

Brunch, κοκτέιλ και δροσιά σε ταράτσες και αυλές της Αθήνας

Είναι η αίσθηση των διακοπών, της καλοκαιρινής ραστώνης, του·ότι βρισκόμαστε κάπου αλλού, πιο ήσυχα, πιο όμορφα, μα κυρίως πιο δροσερά –παρόλο που, στην πραγματικότητα, είμαστε στο κέντρο της Αθήνας, όπου κάθε καλοκαίρι οι θερμοκρασίες γίνονται όλο και πιο ανυπόφορες.

 

Αυτήν ακριβώς την αίσθηση μας χαρίζει ένας πρωινός καφές ή ένα βραδινό ποτό σε μια καταπράσινη αυλή που μοιάζει με κήπο εξοχικής κατοικίας ή σε μια ταράτσα με πανοραμική θέα. Με το καλοκαίρι να είναι ήδη εδώ, δεν υπάρχει ιδανικότερη στιγμή για να επισκεφθούμε αστικές οάσεις που προσφέρουν ανάσες δροσιάς και μοναδικές γευστικές εμπειρίες: από πεντανόστιμα κοκτέιλ μέχρι καλοφτιαγμένους καφέδες και μενού για απολαυστικό brunch, καλύπτοντας και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

 

Από τη Χριστίνα Φαραζή

 

Το Λοκάλι

 

Ξεκινάμε με ένα μαγαζί –το μοναδικό της λίστας μας– που είναι και τα δύο: και ταράτσα με θέα την Ακρόπολη και αυλή, με τα πολύχρωμα φωτάκια να δημιουργούν την πιο cozy ατμόσφαιρα. Συνεπώς, το Λοκάλι είναι ένα από τα πιο καλοκαιρινά spots της πόλης, εκεί όπου κάποτε βρισκόταν το θερινό Cine Ψυρρή και έπειτα το εστιατόριο Κουζίνα.

 

Στα αραιά του τραπεζάκια στην αυλή ή στα decks της ταράτσας, όπου βρίσκεται το cocktail bar, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ της αρεσκείας σας συνοδεία αλμυρών και γλυκών πιάτων από το μενού για brunch (τα αβγά πρωταγωνιστούν σε κάθε εκδοχή: μάτια, σωτέ, ποσέ, scrambled, καγιανάς). Η φιλοσοφία του είναι οι comfort γεύσεις. Το ίδιο ισχύει και για το φαγητό, που σερβίρει μεσημέρι και βράδυ, όπου οι επιλογές κρεατοφαγίας και ψαροφαγίας συνυπάρχουν με πεντανόστιμες vegan και gluten-free επιλογές. Τα premium ποτά και τα εύγεστα κλασικά και πιο πειραγμένα κοκτέιλ συμπληρώνουν την «Λοκάλι» εμπειρία.

 

INFO
Σαρρή 44, Ψυρρή, 6906 103 005

 

Retiré

 

Το επιτυχημένο concept του Ergon House –στο ισόγειο του οποίου θα βρείτε μπακάλικο, χασάπικο, ψαράδικο και εστιατόριο και στους ορόφους του ξενοδοχείο– συνεχίζεται με το Retiré, που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του κτηρίου. Μια πανέμορφη αθηναϊκή ταράτσα-μπαρ ή, καλύτερα, όπως την αποκαλούν οι άνθρωποι του Ergon House, μια «ταράτσα-ελαιώνας». Ανάμεσα στις ελιές και τα φυτά, απολαμβάνετε, είτε στα τραπέζια είτε στις πολυθρόνες-σεζλόνγκ, ωραία κρασιά από ελληνικούς αμπελώνες και δροσερά κοκτέιλ, που παντρεύουν αρώματα και γεύσεις της Ελλάδας και της Μεσογείου.  Φυσικά, δεν θα πιείτε μόνο, αλλά θα γευθείτε και εξαιρετικά πιάτα από τον μακρύ κατάλογο του εστιατορίου, με τις πιο street εκδοχές να ταιριάζουν απόλυτα, όπως τα burgers, τα πεϊνιρλί και οι μεζέδες.

 

INFO
Μητροπόλεως 23, Αθήνα, 210 01 09 090

 

Από το Coffee&Brunch Magazine