Σε 3 ηπείρους τα World Coffee Championships 2025!

Σε 3 ηπείρους τα World Coffee Championships 2025!

Με ενθουσιασμό η Specialty Coffee Association ανακοίνωσε πρόσφατα τις τοποθεσίες όπου θα διεξαχθούν τα World Coffee Championships του 2025, και συγκεκριμένα σε τέσσερις πόλεις και σε τρεις ηπείρους. Αυτά τα πρωταθλήματα αναδεικνύουν μοναδικές δεξιότητες στη βιομηχανία του καφέ, παρέχοντας μια πλατφόρμα σε χιλιάδες επαγγελματίες από όλο τον κόσμο να επιδείξουν την τεχνογνωσία, το στυλ και το πάθος τους για τον specialty καφέ.

 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Roasting Καφέ θα πραγματοποιηθεί στο Specialty Coffee Expo Houston στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Συνεδριακό Κέντρο George R. Brown, 25-27 Απριλίου 2025.

 

Το World Brewers Cup θα πραγματοποιηθεί στο World of Coffee Jakarta στην Ινδονησία, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τζακάρτα, 15-17 Μαΐου 2025. Το World of Coffee Jakarta διοργανώνεται από την Exporum και φιλοξενείται από την SCA Indonesia. Μια διάσημη χώρα παραγωγής καφέ, η Τζακάρτα φιλοξενεί επίσης τον σημερινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή Barista, που στέφθηκε στο Busan της Κορέας τον περασμένο Μάιο, Mikael Jasin.

 

Τα πρωταθλήματα World Latte Art, World Coffee in Good Spirits, Cezve/Ibrik και World Cup Tasters θα πραγματοποιηθούν στο World of Coffee Geneva στην Ελβετία, που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Palexpo, 26-28 Ιουνίου 2025.

 

Όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως, η 25η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Barista θα πραγματοποιηθεί στο HostMilano της Ιταλίας, που θα διεξαχθεί στο Fiera Milano (Rho), 17-21 Οκτωβρίου 2025.

 

«Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που θα πάμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καφέ σε τουλάχιστον τρεις ηπείρους το 2025», λέει ο Γιάννης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Specialty Coffee Association. «Η επίδειξη της αριστείας, της δεξιοτεχνίας και της καινοτομίας του καφέ σε περισσότερους ανθρώπους μέσω αυτών των διαγωνισμών είναι μέρος της προσπάθειάς μας να κάνουμε τον καφέ καλύτερο».

 

Ο Danny Shin, Διευθύνων Σύμβουλος της Exporum INC, δηλώνει: «Ως διοργανωτές του World of Coffee Asia, έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Brewers Cup στην Τζακάρτα του χρόνου. Αυτή η διάσημη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Νοτιοανατολική Ασία, θα συγκεντρώσει κορυφαίους brewers από όλο τον κόσμο για να διαγωνιστούν και να επιδείξουν τις ικανότητές τους στην Ινδονησία, μια διάσημη περιοχή παραγωγής καφέ. Αυτό το πρωτάθλημα αναδεικνύει την πλούσια κληρονομιά του καφέ και τη ζωντανή κουλτούρα μας, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για τη βιομηχανία του καφέ. Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρέχουμε μια πλατφόρμα για τους καλύτερες brewers του κόσμου προκειμένου να μοιραστούν το πάθος τους».

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το wcc.coffee.